Menu

Wonder (2017)

Nevjerojatno inspirirajuća i srcedrapajuća priča temeljna na bestseleru New York Timesa.

  U kinima

Hrvatska23.11.2017.
Bosna i Hercegovina23.11.2017.
Srbija30.11.2017.

  Ocjena

Wonder (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 53min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Stephen Chbosky

  Scenarij

Stephen Chbosky
Steve Conrad
Jack Thorne

  Produkcija

Michael Beugg
Dan Clarke
Jeffrey Harlacker
David Hoberman
Robert Kessel
Todd Lieberman
R.J. Palacio
Michael Paseornek
Bo Shen
Jeff Skoll
Alexander Young
Shixing Zhou

  Glazba

Marcelo Zarvos

  Kinematografija

Don Burgess
  Sinopsis

Temeljen na bestseleru New York Timesa, “Wonder” je film koji priča nevjerojatno inspirirajuću i srcedrapajuću priču o Augustu Pullmanu. On je rođen sa manama na licu koje su ga do sad spriječavale da normalno pohađa školu, no neočekivano, on postaje pravi heroj kada krene u peti razred. I dok se njegova obitelj, njegovi prijatelji i ostatak zajednice trude otkriti svoju vlastitu mogućnost suosjećanja i prihvaćanja, Auggiejevo nevjerojatno putovanje sve će ih ujediniti i dokazati da se čovjek jednostavno ne može uklopiti kada je rođen da se ističe.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Jacob Tremblay Auggie
Own Wilson Nate
Izabela Vidovic Via
Julia Roberts Isabel
Mark Dozlaw Teenage Doctor
Rukiya Bernard Nurse
Jennifer March Neonatologist
Mandy Patinkin Mr. Tushman
Noah Jupe Jack Will
Bryce Gheisar Julian
  Recenzija

Trenutno najpopularniji dječji glumac, Jacob Tremblay (“Room”), vraća se na veliko platno u ulozi Augusta “Auggieja” Pullmana, nevjerojatnog djeteta koje je rođeno sa abnormalnostima na licu. Sasvim razumljivo, on ima problem sa pojavljivanjem u javnosti. Shvaćajući da nije zdravo za njihovo dijete da po vani hoda sa ogromnom astronautskom kacigom, njegovi roditelji Nate (Owen Wilson) i Isabel (Julia Roberts) odluče ga poslati u školu, točnije u peti razred, da pokuša ostvariti kakav-takav normalan odnos sa ljudima.

I dok Auggie u potpunosti uživa u svijetu izvan svoje sobe, Chbosky koristi priliku da proširi svoju priču te istražuje sazrijevanje kroz više različitih generacija. Auggiejeva majka, koja sada ima nešto više slobodnog vremena pošto joj sin ide u školu, dobiva priliku vratiti se svojem diplomskom radu, a njegova starija sestra (Izabela Vidovic), napokon uspijeva izaći iz sjene svog brata te dobiti željenu pažnju od roditelja. Sve ovo uistinu su jako dirljive i konkretne teme, no nisu čista sapunica.

Film uistinu postaje zanimljiv kada dolazimo do scena na igralištu. Djeca su naravno okrutna, a neki od njih prilično su kreativni sa svojim uvredama. No, Auggie polako počne osvajati svoje sugodišnjake, a film zatim predivno žonglira sa različitim perspektivama ostalih likova, dajući dovoljno vremena i sporednim glumcima poput Noaha Jupea i Danielle Rose Russel kroz njihove vlastite mini-priče. Ove alternativne perspektive odlično su iskorištene, te dodatno naglašavaju činjenicu da ništa ne valja suditi po prvom utisku.

Ipak, nemojte ovaj film zamjeniti sa nekim pretencioznim prenemaganjem – on je daleko od toga. Poput “Wallflowera”, i ovaj film možda ima više moralnih pouka između redaka nego što ih izriče naglas – ljepota je samo površna, ne sudi knjigu po njenim koricama, djela su bitnija od riječi itd. – no, Chobsky se uspješno suzdržao da ove pouke ne vrište na sav glas. Umjesto toga, Tremblayev odlični nastup taj je koji će vam ih prenijeti na potpuno suptilan način. U konačnici, ovaj film savršena je mješavina suptilnog i dirljivog – svi gledatelji moći će se povezati sa glavnim likom te osjetiti ono nešto predivno što on predstavlja, a nakon što ga pogledate zasigurno ćete imati potrebu biti najbolji ljudi na svijetu.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Povijesni Drame Biografije Romantični Komedije Kriminalistički Trileri
Sortiraj