Menu

Wildling (2018)

Tinejdžerka koja upravo sazrijeva otkriva mračnu stranu koja se krije iza njenog traumatičnog djetinjstva.

  U kinima

  Ocjena

Wildling (2018) on IMDb

  Trajanje

1h 32min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Fritz Bohm

  Scenarij

Fritz Bohm
Florian Eder

  Produkcija

Soeren Bauremeister
Christopher S. Burke
Rab Butler
Timothy Christian
Tomas Eskilsson
Marco Henry
Ken Hirsh
Hardy Justice
William Kay
Steven Kemler
Michael Liebman
Stephen Mao
Nic Marshall
Sven Nuri
David Palmer
Celine Rattray
Lee Stobby
Trudie Styler
Kiri Kristin Trier
Liv Tyler
Charlotte Ubben
Sean Wheelan

  Glazba

Paul Haslinger

  Kinematografija

Toby Oliver
  Sinopsis

Anna (Bel Powley) je provela cijelo svoje djetinjstvo pod skrbništvom misterioznog čovjeka kojeg zna samo kao svog “Taticu”. On ju drži zatočenom na tavanu i plaši ju da će ju, ukoliko izađe, pojesti zlo čudovište “Wildling” koje jede malu djecu. Kada napuni 16 godina, Annu oslobodi policajka Ellen Cooper koja joj pomogne započeti novi život normalne tinejdžerke. No, kada Anna počne sazrijevati, njene noćne more iz djetinjstva polako se vraćaju i ona počinje otkrivati tajnu koja se krila iza njene prošlosti.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Liv Tyler Ellen Cooper
Brad Dourif Daddy
Bel Powley Anna
James Le Gros The Wolf Man
Mike Faist Lawrence
Collin Kelly-Sordelet Ray Cooper
Kelly Lamor Wilson Teenage Girl
Julia Rusatsky Track Girl
Troy Rupstash Roger Fowler
Charlotte Ubben Jen
  Recenzija

“Wildling” je prvi dugometražni film redatelja Fritza Bohma, te je kao takav prilično siguran, mističan, mračan i elegantan film. Ova mješavina bajke i noćne more priča je o Anni (Bel Powley), mladoj djevojci koja je većinu svog života provela zatočena na tavanu poput Zlatokose, dok joj je društvo pravio njen “Tatica” (Brad Dourif). On se prema njoj odnosio sa nježnošću, no upozoravao ju je da će ju, ukoliko pobjegne, vani pojesti zločesto čudovište “Wildling”. Uz to, on u njen trbuh redovito injekcijom ušrtcava misterioznu supstancu.

Nakon nekog vremena, stvari se poklope i Anna biva oslobođena, te je veoma zatečena vanjskim životom. Lokalna policajka Ellen (Liv Tyler) primi ju pod svoje okrilje i pokuša ju prilagoditi normalnom načinu života. Ellen sazna da je “Tatica” u Annu uštrcavao hormone koji su trebali spriječiti njeno spolno sazrijevanje, no pod Elleninim okriljem, ona sada napokon dospije u pubertet, te se polako zbliži sa Elleninim bratom Rayem (Collin Kelly-Sordelet). Nakon toga priča nam donosi nekoliko velikih preokreta koje vam nećemo pokvariti, dok je cijelo vrijeme u filmu prisutna određena mračna nadnaravna atmosfera.

Bel Powley odlična je u svojoj ulozi – njena ljepota je nevina i vanzemaljska, dok su njeni pokreti delikatni i ranjivi poput dojenčeta. Ona i Tyler u ovom filmu stvarno su odličan duo u kojem Tylerina toplina jasno štiti mladu djevojku koja je proživjela mnogo toga, te kojoj je potrebna majčinska ljubav nakon što je cijeli život provela sa “Taticom”. No, iako ova predivna priča naglašava važnost sestrinske ljubavi tokom odrastanja, ona je jednako toliko i film o čudovištima koji se ne boji otići u neka prilično uvrnuta i mračna mjesta. Sami efekti odlično su napravljeni, a film nema problema s tim da prikaže krv, nasilje ili seks kada je to potrebno za priču.

U svojoj srži, “The Wildling” je priča o strahu očeva vezanom uz spolno sazrijevanje njihovih kćeri, te ponekad uvrnutim načinima kojima pribježu kako bi ih što dulje zadržali uz sebe. Policajka Ellen jedini je glas razuma u filmu – ona je mudra majka puna ljubavi koja shvaća da Anna mora postati ženom bez obzira na to kakve komplikaciej iz toga mogu proizaći. Generalno gledajući, ovo je prilično originalan pristup priči koja zapravo nije nešto novo, a i ako zanemarimo dublje značenje koje priča nosi, “The Wildling” je i dalje odličan film o čudovištima koji ima super nastupe i prilično efektivne scene koje će vas užasnuti.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Romantični Fantazije Komedije Sinkronizirani crtići Avanture Horori Akcije Trileri Najnoviji traileri
Sortiraj