Menu

The Only Living Boy in New York (2017)

Izgubljen u duši usred New Yorka, novopečeni diplomac doživjet će preobraćaj svog života od strane ljubavnice njegovog oca.

  U kinima

Hrvatska21.12.2017.

  Ocjena

The Only Living Boy in New York (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 29min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Marc Webb

  Scenarij

Allan Loeb

  Produkcija

Albert Berger
Jeff Bridges
John Fogel
Mari-Jo Winkler
Ron Yerxa

  Glazba

Rob Simonsen

  Kinematografija

Stuart Dryburgh
  Sinopsis

Thomas Webb, sin izdavač i njegove žene umjetnice, upravo je diplomirao i pokušava pronaći svoje mjesto u ovom svijetu. Seleći se iz stana svojih roditelja, koji se nalazio u prestižnom kvartu, u prilično lošiji dio grada, on se sprijatelji sa svojim susjedom W.F. Geraldom, alkoholičarom i piscem koji baca mudre riječi uz čašicu viskija. Thomasov svijet polako se mijenja kada otkrije da njegov dugo godina oženjen otac ima aferu sa zanosnom mlađom ženom. Odlučan da raskine tu vezu, Thomas završi u krevetu sa njom, lansirajući niz događaja koji će promijeniti sve što zna o sebi i svojoj obitelji.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Callum Turner Thomas Webb
Jeff Bridges W.F. Gerald
Kate Beckinsale Johanna
Pierce Brosnan Ethan Webb
Cynthia Nixon Judith Webb
Kiersey Clemons Mimi Pastori
Tate Donovan George
Wallace Shawn David
Anh Duong Barbara
Debi Mazar Anna
  Recenzija

Nakon njegovog iskustva sa svijetom Spider-Mana, lijepo je vidjeti redatelja Marca Webba kako se vraća filmovima poput ovog i nedavnog “Gifted”. Ipak, ovakve priče nisu uvijek dobrodošle. Zapravo, jedan od razloga zbog kojih će vam se ovaj film vjerojatno svidjeti isti je kao i onaj zbog kojeg ćete ga teško uspjeti prožvakati. Likovi u ovom filmu nisu uvijek privlačni, te prave neke uistinu nekonvencionalne izbore. Zapravo, cijela priča ovog filma prilično je atipična – mladić koji ima aferu sa ljubavnicom svog oca. To svakako nije nešto što često viđamo u filmovima, te je veoma neobična tema.

Kao mladić u glavnoj ulzoi, Callum Turner pružio je veoma solidan nastup. Ipak, nemoguće je u potpunosti se poistovjetiti s Thomasom. Njegov lik zna biti veoma sebičan, grub i frustrirajuće hladan. A imajući na umu da je cijeli film o njemu i ljudima koji ga okružuju, to zna biti prilično težak zalogaj. Jedan od velikih razloga zbog kojeg ovaj film funkcionira su sporedni likovi. Beckinsale u ulozi Johanne možda i nije savršena, no uistinu je šarmantna. Nixon, u ulozi njegove majke, možda je jedini lik s kojim ćete simpatizirati, dok su Bridges i Brosnan uistinu odlični i daju filmu malo potrebne energije.

No, najveće iznenađenje za mnoge će biti Keisey Clemons koja glumi kompliciranu ulogu prijateljice/djevojke mladom Thomasu. Ova glumica unosti nevjerojatnu količinu energije i vatre svojem liku Mimi, a odnos između njih dvoje uistinu se doima iskrenim. Nažalost, većina negativnosti nalazi se upravo u liku Thomasa. Za dosta ljudi, to bi mogao biti dovoljan razlog da ne pogledaju film, pogotovo ako im je bitan glavni lik. No, ukoliko se odlučite pružiti mu šansu, jedan trenutak u filmu opravdat će vaš uloženi trud, a ovaj film jedan je od rijetkih koji stvarno ima kvalitetno napravljen konačni čin.

Na mnogo načina, ovaj film podsjeća na drame iz sedamdesetih. Likovi u tim filmovima često su bili bogataši puni mana i konflikata. Stoga, gledanje ovog filma možda će mnogo bolje leći onima koji vole klasične filmove Alberta Brooksa. U konačnici, priča Marca Webba o ovom newyorškom mladiću svakako je nešto što ćete moći cijeniti, iako glavnog lika te priče možda i nećete. No, ljudi oko njega uistinu su fascinantni, iako jednako puni problema kao i Thomas. I na kraju, ovaj film ima trenutak u kojem ćete napokon osjetiti da se u Thomasu budi nada – no, kako biste to mogli i doživjeti, morat ćete ga pogledati.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Povijesni Drame Biografije Romantični Komedije Kriminalistički Trileri
Sortiraj