Menu

The Greatest Showman (2017)

Originalni mjuzkl koji slavi rođenje show businessa i govori o vizionaru koji se uzdignuo iz ničega kako bi stvorio spektakl koji će postati svjetskom senzacijom.

  U kinima

  Ocjena

The Greatest Showman (2017) on IMDb

  Trajanje

1h 45min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Michael Gracey

  Scenarij

Jenny Bicks
Bill Condon

  Produkcija

Peter Chernin
Tonisa Davis
Deb Dyer
Peter Kohn
Donald J. Lee Jr.
James Mangold
Laurence Mark
Jenno Topping

  Glazba

John Debney

  Kinematografija

Seamus McGarvey
  Sinopsis

“The Greatest Showman” temeljen je na životu P.T. Barnuma i njegovom kreiranju “Barnum & Bailey” cirkusa, koji je dobio titulu najvećeg showa koji je svijet ikad vidio. Sam Barnum bio je nitko i ništa, a oženio se svojom ljubavi Charity (Michelle Williams), koja je došla iz privilegirane obitelji. Kako bi održao svoje obećanje i pružio svojoj ženi i dvjema kćerima najbolji mogući život, on odluči otvoriti cirkus. No, čak i nakon što mu je to uspjelo, njegova pretjerana ambicija i potreba za validacijom spriječili su ga da uživa u sreći koja se nalazi ispred njega. A ovaj film najviše se fokusira upravo na ono što je uslijedilo nakon.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Hugh Jackman P.T. Barnum
Michelle Williams Charity Barnum
Zac Efron Phillip Carlyle
Zendaya Anne Wheeler
Rebecca Ferguson Jenny Lind
Austyn Johnson Caroline Barnum
Cameron Steely Helen Barnum
Keala Settle Lettie Lutz
Sam Humphrey Tom Thumb
Ellis Rubin Young Barnum
  Recenzija

Hugh Jackman ponovno se vraća u mjuzkle, nakon “Australije” i “Les Miserables” u ovom nadahnutom, iako pomalo nategnutom filmu koji se temelji na životu P.T. Barnuma. Michaelu Graceyju ovo je također i redateljski debi, dok su scenarij napisali Jenny Bicks i Bill Condon. Jackman se savršeno uklopio u ulogu Barnuma, uz pomoć odličnih sporednih glumaca – Michelle Williams, Zaca Efrona i Zendaye. Film je prava ekstravaganza, sa odličnom koreografijom i zabavnim pjesmama koje variraju od emotivnih do izuzetno veselih.

Dok je bio mladić, Barnum je bio siromašan i bez budućnosti. Njegov otac nije mnogo zarađivao, no kada je preminuo, njegov sin odlučio je početi raditi na tračnicama i oženiti se ženom svojeg života, Charity, te s njome imati dvoje djece. No, kako mu posao nije bio konstantan, on je odlučio posuditi novac i otvoriti cirkus, kladeći se na ekscentrične lokalce koji su također otpisani od strane društva. Posao je težak, no Barnum uspijeva napraviti nešto pouzdano i osigurati budućnost svojoj obitelji. Ipak, njegova želja za bogatstvom sve će to ugroziti.

Sve to možda vam zvuči poznato, a uistinu i jest – ovaj film ne trudi se praviti da je izmislio novu formulu ili originalnu priču. Njemu je mnogo bitnije nešto sasvim drugo – osjećaj. Jackman cijelo vrijeme ima zvijezde u očima, čak i kada se film dotiče teme nezasitnosti, a također je jasno vidljiva i ljubomora njegove žene Charity kada Barnuma počne opsjedati pjevačica Jenny Lind. Ovi osjećaji koji likovi u filmu besprijekorno prenose glavni su adut ovog filma i nešto sa čime će se publika veoma lako moći poistovjetiti i uživjeti se u njegovu priču i likove.

Osim toga, dizajn setova i kositma također su u najmanju ruku veoma impresivni. Gledajući ovaj film, na trenutke ćete se uistinu osjećati kao da ste u pravom cirkusu i gledate ljude koji se bore za pravo da imaju svoje mjesto u ovom svijetu i koji donose sreću drugima na svoje unikatne načine. Jedna pjesma, “This is Me”, savršeno predstavlja sve ono što ovaj film pokušava prenijeti, te će sigurno dobiti zasluženo priznanje kada krene sezona Oskara. U konačnici, “The Greatest Showman” možda nije suviše dubok ili originalan film, no definitivno je show koji je odlično odrađen, sa super glumačkom ekipom, dirljivim pjesmama i vizualima koji će bez problema prekriti njegove nedostatke.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Povijesni Drame Biografije Romantični Komedije Kriminalistički Trileri
Sortiraj