Menu

Ted (2012)

Kao rezultat zaželjene želje iz djetinjstva medvjedić lutka od Johna Bennetta je oživila te je od onda njegov najbolji prijatelj. No problemi nastaju kad Johnova cura zaželi ozbiljniju vezu koja bi trebala funkcionirati bez medvjedića Tedija.

  Ocjena

 Ted
(2012) on IMDb

  Trajanje

1h 46 min

  Zemlja / jezik

SAD / Engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Seth MacFarlane

  Scenarij

Seth MacFarlane
Alec Sulkin
Wellesley Wild

  Produkcija

Jason Clark
Eric Heffron
John Jacobs
Mark Kamine
Seth MacFarlane
Joseph J. Micucci
Jon Mone
Scott Stuber
John Wiseman

  Glazba

Walter Murphy

  Kinematografija

Michael Barrett
  Sinopsis

U Bostonu, osmogodišnji usamljeni dječak John Bennett nema niti jednog prijatelja. Na božićno jutro, on zaželi želju – da njegov medvjedić Ted postane živ. Čudo se dogodi i Ted postane njegov najbolji i jedini prijatelj. 27 godina kasnije, John Bennett je propalitet koji radi u rent-a-caru i provodi svoje slobodno vrijeme napušavajući se i gledajući filmove sa Tedom. Ima i djevojku Lori koja ima odličan posao, a koju njen šef pokušava pridobiti u krevet. Kada Lori Johnu da ultimatum – riješiti se Teda ili ostaje bez nje, John mora donijeti tešku odluku.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Mark Wahlberg John Bennett
Mila Kunis Lori Collins
Seth MacFarlane Ted
Joel McHale Rex
Giovanni Ribisi Donny
Patrick Warburton Guy
Matt Walsh Thomas
Jessica Barth Tami-Lynn
Aedin Mincks Robert
Bill Smitrovich Frank
  Recenzija

Mark Wahlberg, rapper-model-glumac, u posljednjih nekoliko godina napravio je mnogo interesantnih filmova. Bio je nominiran za Oskara za najbolju sporednu ulogu u „The Departed“, te glumio glavnu ulogu u drami „The Fighter“ iz 2010.g. dokazujući svoj talent za glumu. Njegov novi projekt „Ted“ pokazuje nam njegovu novu stranu – on se ne boji napraviti ludu komediju i iskoristiti maksimalan potencijal od skripte koja ga većinu vremena stavlja u društvo prostog medvjedića.

Seth McFarlane, kreator „Family Guya“, režirao je i napisao scenarij za ovaj film te dokazuje da ga nije strah objeručke zagrliti ovakvu ludu priču. Kada John ostari, potencijal ove skripte biva u potpunosti realiziran jer on odraste u prostog hašomana koji voli pušiti travu, gledati Flash Gordona, a isto to postane i njegov mali medvjedić.

Obojica su i dalje djeca u duši te ih još uvijek lako uplaši zvuk grmljavine, no također su i dvojica odraslih ljudi koji ne mogu živjeti jedno bez drugog. Situacija postane napeta kada Lori odluči da John mora izabrati između nje ili Teda, pošto želi da njihova veza prijeđe na ozbiljniju razinu. Ovaj intrigantni zaplet daje McFarlaneu prostora da napuni film sa svojim poznatim šalama. Film je prost i pun šala koje će mnoge ljude uvrijediti.

No, ne brinite, teško je biti uvrijeđen kada je komedija odlična i cijelo vrijeme se smijete na glas. Film nije za svakoga – ako ste lako uvredljivi, nemojte ga gledati. No začuđujuće, ovo je jako smiješna i inteligentna komedija o vezi čovjeka i njegovog medvjedića. Možda vam se priča čini smiješna, no ovo je jedan od najsmiješnijih filmova godine.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Animirani Avanture Sinkronizirani crtići Filmovi u kinima Najnoviji traileri Uskoro u kinima Akcije Kriminalistički
Sortiraj