Menu

Tarzan 2 (2005) Sinkronizirano

Priča o Tarzanu dok je bio još samo dječak, priča o njegovim avanturama u džungli i otkrivanju svog pravog identiteta.

  Ocjena

 Tarzan 2
(2005) on IMDb

  Trajanje

1h 12 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Brian Smith

  Scenarij

Edgar Rice Burroughs
Jim Kammerud
Brian Smith
Bob Tzudiker
Noni White
Evan Spiliotopoulos
Rhett Reese

  Produkcija

Carolyn Bates
Leslie Hough
Jim Kammerud

  Glazba

Mark Mancina
Dave Metzger
  Sinopsis

Prije svojih svima poznatih odraslih pustolovina, Tarzan je bio čudan tinejdžer koji je tražio svoje mjesto u džungli, nakon što je shvatio da mu nije mjesto među majmunima koji su ga odgojili. Ovo je priča o njegovom odrastanju, u kojem se pokušava uklopiti među druge životinje, što mu naravno ne uspijeva. No, kada upozna samotnjaka majmuna, njegov put napokon se počne bližiti kraju.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Uma Thurman The Bride
Lucy Liu O-Ren Ishii
Vivica A. Fox Vernita Green
Daryl Hannah Elle Driver
David Carradine Bill
Michael Madsen Budd
Julie Dreyfus Sofie Fatale
Chiaki Kuriyama Gogo Yubari
Shin'ichi Chiba Hattori Hanzo
Chia-Hui Liu Johnny Mo
  Recenzija

U originalnom Disneyevom animiranom Tarzanu, postoji jedna scena tokom koje se Tarzan iz djeteta pretvori u odraslog čovjeka. Ovaj film bavi se pričom koja se dešavala između ta dva trenutka, odnosno Tarzanovim odrastanjem, te izazovima s kojima se mladi dječak suočavao odrastajući u svijetu kojem jednostavno ne pripada.

Priča je čudna kombinacija „Kralja lavova“ i „Are You My Mother“, dok Tarzan i ostali likovi pokušavaju shvatiti tko su zapravo, zašto su jedno drugom potrebni i kako se svi skupa uklapaju u kolektiv kojeg nazivamo obitelji. I dok je film naravno namijenjen djeci, svejedno nije totalno odbojan niti odraslima. Njegove lekcije odzvanjaju istinom, no bez prevelike pompe, a humoristične scene dovoljno su inteligentne da nasmiju i nekoga malo starijeg.

Ako ništa drugo, odrasli će zasigurno moći uživati u glasovima najimpresivnijih glumaca koji su ikada bili prisutni u nekom Disneyevom nastavku. Glenn Close i Lance Henriksen repriziraju svoje uloge Kale i Kerchaka. Zlikavci – Mama Gunda i njeno dvoje dječaka Uto i Kago također su savršeno dani u ruke Estelle Harris, Rona Perlmana i Brada Garretta. No, najveće iznenađenje, i najbolji performans, je onaj od strane Georga Carlina u ulozi majmuna samotnjaka koji postane Tarzanov mentor.

Uz odlične glasove, tu je i divna glazba od strane Phila Collinsa, koji se vraća sa nekoliko klasičnih skladbi koje smo svi zavoljeli iz prvog filma, te nekoliko novih stvari za dobru mješavinu starog i novog. Vizuali su naravno kvalitetni, te iako nisu toliko dobri kao u prvom filmu, svejedno su predivni i bolji od bilo kojeg dosadašnjeg Disneyevog nastavka. Naposlijetku, iako ne nudi ništa posebno novo, ovaj film priča veoma jednostavnu priču u kojoj će moći uživati bilo koje dijete, a i poneki roditelj.