Menu

Scary Movie 5 (2013)

Bračni par počinje imati probleme nakon što im se iz bolnice vratio njihov sin. Uz pomoć noćnih kamera i tima stručnjaka skuže da ih proganja demon.

  Ocjena

 Scary Movie 5
(2013) on IMDb

  Trajanje

1h 26 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Malcolm D. Lee
David Zucker

  Scenarij

David Zucker
Pat Proft

  Produkcija

Brian Bell
Phil Dornfeld
Matthew Signer
Mike Wagstaffe
Bob Weinstein
Harvey Weinstein
David Zucker

  Glazba

James L. Venable

  Kinematografija

Steven Douglas Smith
  Sinopsis

Sretno vjenčani par Dan i Jody počinju primjećivati bizarne aktivnosti nakon što dovedu svoje novorođenče u kuću. No, kada se kaos proširi i na Jodyin posao baletne plesačice i Danovu karijeru istraživača majmuna, oni shvate da njihovu obitelj prati opasni demon. Zajedno, uz pomoć savjeta stručnjaka i pomoći mnogobrojnih kamera, moraju pronaći način kako da se riješe demona prije nego postane prekasno.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Ashley Tisdale Jody Sanders
Simon Rex Dan Sanders
Gracie Whitton Kathy
Ava Kolker Lily
Dylan Morris Aidan
Ryan Morris Aidan
Lidia Porto Maria
Darrell Hammond Dr. Hall
Snoop Dogg Ja' Marcus
Mac Miller D'Andre
  Recenzija

Pet nastavak ne tako slavog serijala je tu – očito namijenjen 13-godišnjim dječacima, „Scary Movie 5“ je prepun udaraca u prepone, prdaca, i naravno referenci na sve moguće filmove snimljene u nekoliko posljednjih godina. Neke od šala čak su i dobre, dok su druge toliko glupe da vam neće biti jasno zašto su ih stavili u film.

Ovoga puta film radi parodiju od serijala „Paranormal Activity“, „Black Swan“, „Rise of the Planet of the Apes“, „Evil Dead“, „Inception“, „Fifty Shades of Grey“, „Insidious“, a ponajviše od filma „Mama“. Način na koji film izvršava parodije kroz priču je zapravo veoma impresivan jer cijelo vrijeme funkcionira kao priča. No, to će malo koga zanimati, jer ono što ljudi žele od ovakvog filma je ogromna količina smijeha.

Nažalost, najgora stvar u filmu jest njegov početak, u kojem Charlie Sheen i Lindsay Lohan glume same sebe kako snimaju seks video u ukletoj kući. Naravno, oboje su crne rupe komedije – toliko su loši da se naspram njih, njihov kolega Simon Rex doima kao pravi Leslie Nielsen. Ipak, nakon te uvodne scene stvari se polako počinju popravljati. Struktura samog filma je kaotična, stoga imamo velike periode gdje se gotovo ništa smiješno ne događa, no tu i tamo film će ubaciti šalu toliko blesavu, toliko dječju, da ćete se jednostavno morati nasmijati.

Dio problema ovog filma jest što u njemu više ne glumi Anna Faris. Ashely Tisdale je u redu, no nema dovoljno dobar tempo kako bi nosila ovakav film. David Zucker napisao je „Scary Movie 5“, no njegovo biranje uloga pokazalo se neuspješnim. Neki od sporednih glumaca dobar su odabir, no glavni glumci su svi nedovoljno dobri. Sa boljim glumcima, mnoge šale bi funkcionirale mnogo bolje. Ipak, ako se želite dobro nasmijati, i ako vam ovaj serijal još uvijek nije dosadio, nema razloga zašto ne biste pogledali ovaj nastavak. Samo nemojte očekivati ništa novo.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Animirani Avanture Drame Sinkronizirani crtići Najnoviji traileri
Sortiraj