Menu

Rio 2 (2014)

Blue, Jewel i njihovo troje djece su u amazonskoj džungli pošto su izbačeni iz Rio De Jeneira. Blu se pokušava uklopiti ali ima problema s osvetoljubivim Nigelom…

  Ocjena

 Rio 2
(2014) on IMDb

  Trajanje

1h 41 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Carlos Saldanha

  Scenarij

Don Rhymer
Carlos Kotkin
Jenny Bicks
Yoni Brenner
Carlos Saldanha

  Produkcija

Bruce Anderson
John C. Donkin
Chris Wedge

  Glazba

John Powell

  Kinematografija

Renato Falcão
  Sinopsis

Blu i Jewel imaju troje djece, i dok Jewel pokušava naučiti djecu kako živjeti od prirode, Blu živi kao što je živio u Americi. Linda i Tulio sada su vjenčani i odlaze u Amazonu kako bi posvojili pticu i vratili ju u njeno prirodno stanište. Dok su tamo, pomisle da tamo žive i druge ptice poput Blua i Jewel. Stoga odluče otići na televiziju i poručiti kako će ih pronaći, te kada ih pronađu, da će mjesto proglasiti zaštićenim područjem. U njihovoj potrazi pridružuju im se Jewel, a i Blu nakon nešto nagovaranja. No drvosječa kojem to smeta odluči ih zaustaviti.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Jake T. Austin Fernando
Carlinhos Brown Audition Bird
Kristin Chenoweth Gabi
Jemaine Clement Nigel
Jim Conroy Capoeira Turtle
Rachel Crow Carla
Bernardo de Paula Carnival Barker/Blue Sentry
Nola Donkin Opera Bird
Jesse Eisenberg Blu
Miguel Ferrer Big Boss
  Recenzija

Redatelj Carlos Saldanha odlučio je nastavak ovog serijala napraviti što većim. Kao takav, „Rio 2“ povećava broj radnji i likova koje je imao njegov prethodnik, a konačan proizvod je film koji je veoma dobra dječja avantura sa mnogo poučnih poruka za djecu.

Dok je prvi dio ovog serijala bio priča otkrivanju kako nikada nisi sam, ovaj nastavak naglašava važnost veza, obiteljskih i romantičnih, te podršku koju nam ljudi oko nas pružaju – važne pouke koje djeca mogu veoma lako shvatiti. Osim toga imamo i mnogo pozitivinih poruka, poput kontrasta između života u tehnologiji i u prirodi, te očuvanja okoliša i planeta. Naravno, te teme su u filmu veoma lagane, ali svejedno jako bitne za mladež.

No, osim pouka i pametovanja, ovaj film nudi i pregršt smijeha, za kojeg su zaslužni odlični glumci koji posuđuju glasove likovima. Uz to, tu je odlična glazbena podloga prepuna plemenskih bubnjeva, ritmičkog pjevanja i povremenog operatičnog pjevanja. Uz to, nisu sve fore skrojene samo za djecu, nego ima i dovoljno materijala i referenci koje će moći shvatiti samo odrasli, poput parodije Miley Cyrus i Flashdancea, što će im ponuditi dodatnu vrijednost i motivaciju da i oni uz svoju djecu pogledaju ovaj film.

Iako je na trenutke, moramo priznati, film prilično osrednji, ipak ima veću vrijednost od pukog crtića koji bi pustili djeci samo da im odvlači pažnju. Mnogi drugi animirani filmovi lako će ga zasjeniti, ali iako ćete možda brzo zaboraviti na njega nakon što ga pogledate, svaka obitelj definitivno može zajedno pogledati ovaj film i svaki njen član će uspjeti pronaći nešto vrijedno gledanja u njemu.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Animirani Avanture Fantazije
Sortiraj