Menu

Planet 51 (2009) Sinkronizirano

Američki astronaut Charles “Chuck” Baker je sletio na Planet 51 s mišlju da je prvi koji je uspio u tome podhvatu. Na njegovo iznenađenje saznaje da na Planetu 51 već žive zeleni mali ljudi…

  Ocjena

 Planet 51
(2009) on IMDb

  Trajanje

1h 31 min

  Zemlja / jezik

SAD / hrvatski

  Klasifikacija

  Redatelj

Jorge Blanco
Javier Abad
Marcos Martínez

  Scenarij

Javier Abad
Jorge Blanco
Marcos Martínez
Ignacio Pérez Dolset
Joe Stillman

  Produkcija

Thomas D. Adelman
Guy Collins
Ignacio Pérez Dolset
Mercedes Gamero
Ricardo García Arrojo
Peter D. Graves
Albie Hecht
Stephen Margolis
Albert Martinez Martin
Patrick Meehan
Javier Pérez Dolset
Juan Antonio Pérez Ramírez
Mercedes Rey
José A. Rodríguez Díaz
Michael Ryan

  Glazba

James Seymour Brett
  Sinopsis

Lem je prosječni tinejdžer koji pokušava osvojiti djevojku i unaprijediti svoju karijeru u lokalnom planetariju – no on je također i vanzemaljac. Barem se tako čini američkom astronautu kapetanu Charlesu T. Bakeru koji sleti na Lemov planet u nadi da će na njega samo postaviti zastavu i vratiti se kući obožavateljima. No, ovaj planet je odlučio astronauta proglasiti opasnim čudovištem, što je Bakera dovelo u bijeg, te točno u Lemovu kuću. Sada je na Lemu da spasi astronauta prije nego vojni diktator general Grawl i ludi znanstvenik profesor Kipple uspiju istrijebiti ovog ljudskog posjetitelja.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Jessica Biel Neera
John Cleese Professor Kipple
Gary Oldman General Grawl
Dwayne Johnson Captain Charles T. Baker
Justin Long Lem
Seann William Scott Skiff
Freddie Benedict Eckle
Alan Marriott Glar
Mathew Horne Soldier Vesklin
James Corden Soldier Vernkot
  Recenzija

Uzimajući koncept malih zelenih vanzemaljaca i preokrečući ga naglavačke, ovaj animirani dugometražni film je zabavan i inteligentan, no priča mu je dovoljno jednostavna da u njoj mogu uživati i mali i veliki. Film je radoznala mješavina originalnosti i derivativnosti sa likovima koji imaju Shrekovska lica i vanzemaljcima koji liče na B.O.B-a iz „Monsters Versus Aliens“. No njegova priča je veoma dobra, a poruka o nadvladavanju strahova i ostvarenju snova je uistinu bezvremenska i univerzalna.

Za početak, detalji na Planetu 51 su veoma impresivni. Kuće izgledaju poput svemirskih brodova, kao i sve ostalo – uključujući stabla i srebrnog psa sa jezikom koji se lijepi na sve što dotakne. Što se tiče stanovnika planeta, oni imaju mnogo sličnosti sa našim bananama. Njihova kosa liči na banane, a i brada također. Kada upoznamo Lema, odmah nam je jasno da je on veliki sanjar, koji kasnije biva prisiljen biti proaktivan kada mu se astronaut sa Zemlje nađe u spavaćoj sobi.

Mnogo detalja u filmu neće biti primjećeno od strane mladih gledatelja. No odrasli će definitivno uživati u sitnicama, poput Alien Hotlinea, željno iščekivanog novog filma „Humanian 3“ i sličnih. Nažalost, osim tih detalja, ostatak filma ne sadrži mnogo smiješnih scena. Tempo filma je veoma dobar, te nikada nećete imati osjećaj da vam je dosadno, a pošto traje savršenih 90 minuta, vrijeme će vam veoma brzo proći.

Sa mnogo odlične CGI animacije koja izgleda predivno, te odličnim likovima, ovaj film, iako ni u kojem slučaju ne remek-djelo, uspijeva biti veoma zabavna avantura sa dovoljno simpatičnog humora i pričom koja je lagana i poučna. Djeca će se moći lijepo zabaviti gledajući ga, a jednako tako i njihovi roditelji.

  Slični filmovi