Menu

Mother! (2017)

Veza jednog para biva stavljena na kušnju kada im u kuću počnu dolaziti nepozvani gosti, uznemirujući njihov miran život.

  U kinima

Srbija28.09.2017.
Hrvatska19.10.2017.

  Ocjena

Mother! (2017) on IMDb

  Trajanje

2h 1min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Darren Aronofsky

  Scenarij

Darren Aronofsky

  Produkcija

Darren Aronofsky
Scott Franklin
Dylan Golden
Ari Handel
Mark Heyman
Josh Stern
Jeff G. Waxman

  Kinematografija

Matthew Libatique
  Sinopsis

Kada njen muž (Javier Bardem) u njihovu kuću počne dovoditi nepozvane goste (Ed Harris, Michelle Pfeiffer), žena (Jennifer Lawrence) polako počinje gubiti svoju staloženost. I dok se ponašanje njenog muža sve više i više bliži k ludosti, posebice kada počne govoriti kako ljudi dolaze u njihovu kuću kako bi vidjeli upravo njega, ona sve više i više biva uznemirena te samo želi da svi gosti napokon odu. No, što je više gostiju, stvari polako postaju sve čudnije i čudnije.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Jennifer Lawrence Mother
Javier Bardem Him
Ed Harris Man
Michelle Pfeiffer Woman
Brian Gleeson Younger Brother
Domhnall Gleeson Oldest Son
Jovan Adepo Cupbearer
Amanda Chiu Damsel
Patricia Summersett Consoler
Eric Davis Bumbler
  Recenzija

Novi film Darrena Aronofskyja, “Mother!”, nešto je poput njegove Mona Lise. Možda je pravo remek-djelo, no definitivno je skrojen na način da uhvati pažnju publike sa svojim misterijem. Nakon velikog debija na filmskom festivalu u Torontu, ovaj umjetnički horor potaknuo je velike debate o njegovom značenju, pa čak i sadržaju same priče. Iako trailer za ovaj film možda govori o mladom vjenčanom paru čiji život biva uznemiren od strane nepozvanih gostiju, istina je ta da je ovo mnogo kompliciraniji film kojeg je jako teško definiriati.

U jednom pogledu, ovaj film lako je protumačiti kao kritiku opasnosti koju sa sobom nosi slava i umjetnički poslovi, ili čak kao neku vrstu ispovijedi nakon redateljevog razvoda od svoje žene, Rachel Weisz, nakon 10 godina braka. No, teške kršćanske note koje prate ovaj film sugeriraju da ovdje postoji mnogo dublja alegorija. S treće strane pak imamo i motive koji jasno daju do znanja da se govori o očuvanju okoliša. Kako god da bilo, jasno je da ovaj film ima mnogo dvosmislenih poruka koji će svim njegovim gledateljima dati priliku da ga interpretiraju na svoj način.

Ako ste se ikada u snu pokušali zaderati, no nakon toga ste shvatili da se vaš glas ne čuje, onda ćete potpuno razumjeti glavnu žensku protagonisticu u ovom filmu. Aronofsky je uspio prenijeti taj doživljaj te ga produljiti na gotovo dva sata. Napetost se gradi veoma polako, sve dok vas potpuno ne uguši, a onda dolaze i vrisci, u trećem, kaotičnom činu. No, vrištanje vam neće nimalo pomoći. Od ovog filma jednostavno nećete moći pobjeći dok vas on ne pusti svojom voljom.

Završavajući sa nevjerojatnim vrhuncem, “Mother!” će svoju publiku ostaviti uznemirenom, zapanjenom i u strahu od stranaca – definitivno ne preporučamo izlazak na napučeno mjesto nakon ovog filma. Iako neki drugi horor filmovi za strah koriste iznenadne scene, nevidljive ubojice ili klaune koji jedu djecu, Aronofskyjev film simfonija je anskioznosti, napetosti i terora koji će vam se zavući duboko pod kožu i opsjesti vaš um – znati ćete kako je to ući u noćnu moru iz koje ne možete pobjeći. Još dugo vremena nakon što ga pogledate, ovaj film će ostati s vama. Stoga, ako imate hrabrosti, pogledajte ga, no nemojte nam se žaliti ako nećete moći mirno spavati.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Povijesni Drame Biografije Romantični Komedije Kriminalistički Trileri
Sortiraj