Menu

Midnight Sun (2018)

Sedamnaestogodišnjakinja pati od bolesti zbog koje ne smije provoditi vrijeme na sunčevoj svjetlosti.

  U kinima

  Ocjena

Midnight Sun (2018) on IMDb

  Trajanje

1h 31min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Scott Speer

  Scenarij

Kenji Bando
Eric Kristen

  Produkcija

Erika Abe
Devin Andre
David Boies
Katherine S. Chang
Jen Gatien
Tracey Jeffrey
James McGough
Alan Ou
John Rickard
Zack Schiller
Hiroki Shirota
Katie Silberman

  Glazba

Ethan Dorr
Morgan Dorr
Nate Walcott

  Kinematografija

Karsten Gopinath
  Sinopsis

“Midnight Sun” romantični je film o sedamnaestogodišnjoj Katie Price (Bella Thorne), koja je od ranog djetinjstva u kući zbog rijetke genetske bolesti – osjetljivost na sunčevu svjetlost koja je opasna po život. Njeno jedino društvo je njen otac Jack (Rob Riggle). No, kada jedne večeri izađe van svirati gitaru, njen život zauvijek će se promjeniti – njeni snovi će se ostvariti kada ju zamjeti dugogodišnja simpatija Charlie (Patrick Schwarzenegger), kojeg već godinama promatra kroz svoj prozor. I dok oni svake večeri počnu izlaziti na ljetne izlete, Katiejin rizik od Sunca postaje sve veći, a ubrzo će u pitanje doći i mogućnost održavanja veze sa svojom novonađenom srodnom dušom.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Bella Thorne Katie
Patrick Schwarzenegger Charlie
Rob Riggle Jack
Quinn Shephard Morgan
Ken Tremblett Mark Reed
Jenn Griffin Barb
Nicholas Coombe Garver
Tiera Skovbye Zoe Carmichael
Paul McGillion Blake Jones
Austin Obiajunwa Owen
  Recenzija

“Midnight Sun” film je koji radi upravo ono što je naumio i to prema točno određenoj skupini kojoj je namijenjen. 12-godšnjakinje koje će uživati u ovom filmu neće biti briga što je on derivat prošlih djela, te da nije prvi film koji je odlučio predstaviti ovakav zaplet. Xeroderma pigmentosum bolest je koju dobije jedan od milijun ljudi, a predstavlja visoku osjetljivost kože na sunčevu svjetlost. Tu nbolest ima naša glavna junakinja Katie Price, koju glumi karizmatična i fotogenična Bella Thorne, koja ovaj film dijeli sa Patrickom Schwarzeneggerom – nasreću, ovo dvoje su uistinu slatki i njihova kemija je uvjerljiva.

Thorne i ovdje pokazuje svoj smisao za komediju, posebice u scenama sa svojim ocem, kojeg glumi Rob Riggle, a kojeg rijetko viđamo u ovako ozbiljnim ulogama. Što se tiče priče, valja spomenuti kako je ona prilično ofucana, no na neki način to je i osvježavajuće u današnje vrijeme kada se svi filmovi trude biti nešto avangardno, posebno i pretenciozno. Ovaj film postoji samo u svom svijetu, u kojem se najzgodniji lik na svijetu također pokaže kao veoma inteligentan i osjetljiv, te naravno preferira povučenu Katie, a ne super-zgodnu navijačicu koja ga natjerava posvuda.

No, kada se pretjera sa sladunjavim scenama, film zna biti itekako mukotrpan za gledanje, poput scene u kojoj Katie napokon skupi hrabrosti pojaviti se među ekipom kada ju Charlie odvede na pravi spoj u Seattle. Odjednom vidimo ljude raznih dobnih i enitčkih skupina kako plješću i smiju se dok ona pjevuši svoju pop pjesmicu – uistinu teško za gledati. No, to je samo uvod u ostatak priče – Katiejino tijelo polako oslabljuje, no njene magične moći ljubavi i inspiracije nastavljaju rasti usprkos njenoj fizičkoj slabosti.

Unatoč takvim sladunjavim dijelovima, Katie i Charlie ipak se trude jedno oko drugog i pružaju si podršku kako bi nadvladali svoje strahove i bili što bolje osobe – ona ima svoje glazbene snove, a on želju da postane profesionalni plivač i ode na koledž. Ipak, željeli bismo da je Quinn Shephard imala nešto veću ulogu od sasvim prosječne Katiejine prijateljice koja baca fore iz rukava – ona je ipak odlična glumica koja je pružila uistinu kvalitetan nastup u nedavnom trileru “Blame”. U konačnici, ovo je kako smo i rekli, film koji je namijenjen određenoj publici, stoga ako niste djevojka od 12 godina, ovo vam možda i neće biti najnapetiji film ove godine.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
SF-ovi Avanture Drame Komedije Romantični Fantazije Najnoviji traileri Kriminalistički Biografije
Sortiraj