Menu

Leo Da Vinci: Mission Mona Lisa (2018)

Leonardo da Vinci uz pomoć svojih izuma kreće u avanturu kako bi spasio svoju ljubav od nepoželjne udaje.

  U kinima

  Ocjena

Leo Da Vinci: Mission Mona Lisa (2018) on IMDb

  Trajanje

1h 22min

  Zemlja / jezik

Italija / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Sergio Manfio

  Scenarij

Anna Manfio
Francesco Manfio
Sergio Manfio
Davide Stefanato

  Produkcija

Fabio Testa

  Glazba

Marco Fedalto
  Sinopsis

Život u Vinciju je savršeno miran – Leonardo provodi život praveći svoje nove izume, njegov prijatelj Lorenzo u tome mu pomaže, a Mona Lisa ih promatra i ruga im se. No, kada misteriozni pripovjedač priča dođe u grad i počne pričati o skrivenom blagu, naši likovi odluče se upustiti u veliku avanturu kako bi ga se domogli i otplatili dug Lisine obitelji nakon što im kuću zahvati požar i ona biva prisiljena udati se za bogatog plemića.
  Trailer
  Recenzija

Ove godine gotovo svaki tjedan u kinima se pojavi novi animirani film – većina njih postiže velike uspjehe, što jasno govori o tome da roditelji redovno vode svoju djecu u kino. No, glavna razlika u odnosu na vrijeme prije pet godina je ta da je većina animiranih filmova u kinima ove godine europskog porijekla. Animirane filmove uglavnom dijelimo na tri različite skupine – one koji su isključivo namijenjeni odraslim gledateljima, one koji su namijenjene djeci te kojih se roditelji užasavaju, te konačno one koji su jednako namijenjeni djeci kao i odraslima – ovaj film spada upravo u tu kategoriju.

“Misija Mona Lisa” talijanska je produkcija koja se apsolutno može nositi sa djelima velikih hollywoodskih studija poput Dreamworksa – njegova tehnička izvedba uistinu je vrhunska, njegova priča veoma je zabavna, a uz sve to on sadrži i povijesne likove te tako pruža i obrazovnu svrhu onim najmlađima. Glavni lik je Leonardo da Vinci – slikar, izumitelj i avanturist koji je zaljubljen u svoju prijateljicu Mona Lisu, pametnu i nezavisnu djevojku koja doživi tragični događaj na samom početku film kada se kuća njenih roditelja zapali i zauvijek promjeni njen život.

Zbog tog događaja Leonardo i njegov prijatelj Lorenzo kreću u avanturu kako bi pronašli blago i spasili Lisu od nepoželjne udaje za bogatog plemića. Lorenzo je pravi smotani lik koji će vas sve dobro nasmijati, dok je Leo prilično inteligentan glavni lik koji vas neće niti u jednom trenutku živcirati, već ćete uistinu navijati za njega. Osim ove dvojice, tu je i pregršt drugih sporednih likova poput brbljave Agnes ili astronoma Niccoloa koji su također odlični te pridodaju ukupnom odličnom dojmu čitavog filma.

Valjda spomenuti i glazbu u filmu koja je izuzetno raznolika i veoma dobro prati raspoloženja likova u filmu – Marco Fedalto uistinu je napravio fenomenalan posao te stavio točku na i. U konačnici, ovaj film pravo je europsko remek-djelo koje jasno pokazuje da se Europa itekako može natjecati sa najboljim američkim animacijskim studijima, te se nadamo da ćemo i u budućnosti imati priliku vidjeti ovako kvalitetne produkcije od strane europskih studija. Ako ste u mogućnost, ovo je definitivno film kojeg trebate pogledati u kinu zajedno sa vašim najmlađima.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Akcije Avanture Trileri Najnoviji traileri Povijesni Drame Preporuke SF-ovi Komedije Romantični
Sortiraj