Menu

Home On The Range (2004) Sinkronizirano

Kako bi spasile svoju farmu, domaće životinje krenu u lov na kriminalce.

  Ocjena

 Home on the Range
(2004) on IMDb

  Trajanje

1h 16 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Will Finn
John Sanford

  Scenarij

Will Finn
John Sanford
Michael LaBash
Sam Levine
Mark Kennedy
Robert Lence
Keith Baxter
Don Hall
Mike Kunkel
Jason Lethcoe
Davy Liu
Donnie Long
Michael Lucker
John Norton
Brian Pimental
David Moses Pimentel
Ralph Zondag

  Produkcija

Alice Dewey
David J. Steinberg

  Glazba

Alan Menken
  Sinopsis

Alameda Slim, traženi konjokradljivac, koristi lažno ime kako bi pokupovao sve nekretnine i zemlju po zapadnoj Nebraski, a njegov idući cilj je „Path of Heaven“ farma mlijeka, gdje živi udovica kojoj je više stalo do svojih životinja nego do novaca, te ne uspijeva ostati konkuretna u poslu. Njene tri krave veoma različitih karaktera i ponašanja kreću u borbu za svoj dom, udružujući se međusobno, kao i sa svim drugim životinjama, kako bi nadmudrili lopova.
  Trailer

  Glumac   Uloga
G.W. Bailey Rusty
Roseanne Barr Maggie
Bobby Block Piggy
Steve Buscemi Wesley
Carole Cook Pearl Gesner
Charlie Dell Ollie
Judi Dench Mrs. Caloway
Charles Dennis Rico
Marshall Efron Larry
Joe Flaherty Jeb
  Recenzija

Disney je još davnih godina otkrio da je ključ uspjeha upariti svoje likove u animiranim filmovima sa stvarnim glumcima. Takva je situacija i u ovom filmu, koji ima savršene uloge. Bahata, direktna krava je Roseanne Barr, niski muljator iz podzemlja je Steve Buscemi, Patrick Warburton je indiferentni konj, a Jennifer Tilly je prava New Age kravica.

Priča je smještena u Divljem zapadu, gdje je nagrađivana krava Maggie jedina preživjela krađu koju su počinili Alameda Slim i banda braće Willy. Njena vlasnica, ostavši bez ičega, predaje Maggie lijepoj farmi mlijeka zvanoj „Patch of Heaven“, na kojoj glavna krava Mrs. Calloway ne odobrava ekstrovertne bahate krave poput Maggie. No, kada farmi zaprijeti zatvaranje, Maggie, Mrs. Calloway i ostali morat će naučiti raditi zajedno. Ako uspiju uhvatiti Alamedu Slima, dobit će 750 dolara nagrade, što je dovoljno da spase farmu.

Napisan i režiran od strane veterana Willa Finna i johna Sanforda, ovaj film pronašao je svaki mogući western klišej i adaptirao ga na životinje. Iako većina fora funkcionira dosta dobro zahvaljujući entuzijastičnim nastupima glumaca, ima i onih koje su dosta loše, dok će neke pak shvatiti samo odrasli. Film traje laganih 76 minuta, bez mnogo nepotrebnih zapleta ili diverzija. Pjesme napisane od strane Glenna Slatera i Alana Menkena, a otpjevane od strane k.d. langa i Bonniw Raitt, prilično su inteligentne, iako ne baš nadprosječno dobre.

Ovaj film poznat je kao Disneyjev posljednji ručno crtani film, te se nakon njega ta divizija u potpunosti zatvorila. Ne možemo kriviti Disney za to, pošto je zadnjih nekoliko filmova bilo veoma financijski neuspješno. No, možda da su bili dobri poput ovoga, stvari bi ispale znantno drugačije. Kako bilo, ovo je odličan animirani film, kojeg mogu pogledati i djeca i roditelji, uz pregršt dobrog smijeha, likova i viuzalne atraktivnosti.

  Slični filmovi