Menu

The Big Wedding (2013)

Dugo rastavljeni par glumi da su i dalje skupa kako bi nazočili vjenčanju zajedno s cijelom obitelji.

  Ocjena

 The Big Wedding
(2013) on IMDb

  Trajanje

1h 29 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Justin Zackham

  Scenarij

Justin Zackham
Jean-Stéphane Bron
Karine Sudan

  Produkcija

Danny Dimbort
Anthony Katagas
Avi Lerner
Matthew O’Toole
Clay Pecorin
Chris Robert
Richard Salvatore
Trevor Short
John Thompson
Harry J. Ufland
Justin Zackham

  Glazba

Nathan Barr

  Kinematografija

Jonathan Brown
  Sinopsis

Šarmantno moderna obitelj pokušava preživejti vikend svadbu koja ima potencijal da postane ogromni obiteljski fijasko. Na opću zabavu njihove odrasle djece i prijatelja, dugo rastavljeni bračni par Don i Ellie Griffin (De Niro i Keaton) prisiljeni su glumiti sretno vjenčani par zbog vjenčanja njihovog posvojenog sina, nakon što njegova ultra konzervativna biološka majka neočekivano odluči doletjeti sa druge strane svijeta samo kako bi bila prisutna na svadbi. Dok i svi gosti gledaju, Griffini su prisiljeni suočiti se sa prošlosti, sadašnjosti i budućnosti – te se putem moraju pokušati ne ubiti.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Robert De Niro Don
Katherine Heigl Lyla
Diane Keaton Ellie
Amanda Seyfried Missy
Topher Grace Jared
Susan Sarandon Bebe
Robin Williams Father Moinighan
Ben Barnes Alejandro
Christine Ebersole Muffin
David Rasche Barry
  Recenzija

Ovaj film ima odličnih glumaca (Robert De Niro, Diane Keaton, Susan Sarandon), dobrih glumaca (Topher Grace, Amanda Seyfried, Ben Barnes), loših glumaca (Katherine Heigl) i Robina Williamsa, koji je standard sam za sebe.

Pisac i redatelj Justin Zackham, adaptirajući francusku komediju „Mon frère se marie“, veoma brzo daje do znanja da je ovo komedija za odrasle. Kao i u svakoj farsi ili velikom obiteljskom okupljanju, ima tu mnogo mini-drama koje se odvijaju osim one Ellie i Donalda. Njihova kćerka Lyla upravo je izbacila svog muža, dok je njihov sin Jared 29-godišnji doktor koji još uvijek nije izgubio nevinost.

Jednom kada se priče počinju rasplitati, nema mnogo iznenađenja, no prisutnost toliko starih profesionalaca ubacuje veliku dozu života u ovaj film. Začuđujuće, ovo je prvi put da Sarandon surađuje sa Keaton ili De Nirom, no njih troje imaju odličnu kemiju, te su u potpunosti uvjerljivi kao trio starih prijatelja, te ubacuju mnoštvo karakterizacije koje bi inače nedostajalo u Zackhamovom krnjem scenariju.

Da je film možda imao pravu radnju i nekakve rizike, bio bi puno bolji. Ovako je samo prepun tipičnih fora (kao npr. kada Alejandrova majka ne razumije engleski ili kada nju nitko ne razumije), te ga zbog toga treba gledati kao takvog. On neće biti klasik, niti veoma pamtljiv, no zahvaljujući svojim odličnim glumcima, vrijedi ga pogledati, ako zbog ničeg drugog, onda barem kako biste se pošteno nasmijali.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Drame Romantični Preporuke Avanture Najnoviji traileri
Sortiraj