Menu

Every Day (2018)

Sramežljiva tinejdžerica zaljubi se u nekoga tko se svaki dan pretvara u drugu osobu.

  U kinima

  Ocjena

Every Day (2018) on IMDb

  Trajanje

1h 37min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Michael Sucsy

  Scenarij

Jesse Andrews
David Levithan

  Produkcija

Gero Beuknecht
Daniel Bekerman
Claudiea Bluemhuber
Marina Brackenbury
Anthony Bregman
Peter Cron
Christian Grass
Ethan Lazar
Gerd Schepers
Paul Trijbits

  Glazba

Elliott Wheeler

  Kinematografija

Rogier Stoffers
  Sinopsis

Temeljen na uspješnom New York Times bestselleru autora Davida Levithana, “Every Day” priča je o Rhiannon (Angourie Rice), sramežljivoj 16-godišnjakinji koja se zaljubi u misterioznu dušu zvanu “A”, koji svaki dan poprima neko drugo tijelo. Nalazeći se u veoma čudnoj vezi, Rhiannon i “A” trude se svaki dan pronaći, ne znajući koga ili što će im novi dan donijeti. Što više se zaljubljuju jedno u drugo, to više istovremeno i pate, što će naposlijetku Rhiannon dovesti do toga da donese najtežu odluku svog života.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Angourie Rice Rhiannon
Justice Smith Justin
Jeni Ross Amy
Lucas Jade Zumann Nathan
Rory McDonald David
Katie Douglas Megan
Jacob Batalon James
Ian Alexander Vic
Sean Jones George
Colin Ford Xavier
  Recenzija

Koliko god luda bila njegova nadnaravna premisa, priča ovog filma dopušta mu da se pozabavi uistinu zanimljivim temama – on se bez problema odlučio upustiti u pitanja vezana uz identitet i veze između ljudi, no njegov ton ipak više naginje k romantici nego što bi se to dalo prosuditi iz njegovih dubljih, čudnijih tema koje nalazimo u premisi.

U filmu, koji se temelji na uspješnom “young adult” romanu Davida Levithana, duša zvana “A” svakih 24 sata dobiva novo mlado tijelo. U ponoć, poput nekakve nadnaravne Pepeljuge, on ili ona ostavi postojeće tijelo i pronađe neko drugo (prigodno za priču filma, novo tijelo uvijek se nalazi unutar iste geografske regije i uvijek ima 16 godina). Kada upoznajemo “A”, on ili ona se budi u tijelu Justina (Justice Smith), koji se brzo zaljubi u djevojku koju Justin inače smatra zdravo za gotovo, Rhiannon (Angourie Rice).

Malo pomalo, A otkriva Rhiannon o čemu se zapravo radi, a ona se toliko navikne na njega da uspijeva prepoznati njegov intenzivan pogled, u bilo kojem tijelu da se nalazi – bilo da se radi o novoj curi u razredu, o klincu koji niti ne ide u školu, ili o gay liku kojeg je susrela na tulumu. Ipak, Rhiannon se zagrije tek kada se A odluči pojaviti u tijelu zgodnog straight frajera, što jasno daje do znanja da ovaj film i nije toliko spreman baviti se svojim dubokim temama koje je predložio.

U svakom slučaju, Rice i ostali glumci koji glume A-ja uistinu su dobri i autentični, te dovoljno inteligentni da podignu ovaj film iznad uobičajenih “young adult” standarda. Dodatni bodovi filmu dolaze zbog toga što je odlučio da mu glavna glazbena tema bude “This is the Day”. S druge strane, redatelj Michael Sucsy nije se dovoljno posvetio problemima u vezi između Rhiannon i A-ja – oni iste pokušavaju riješiti na prilično blesave načine, koji su očito kopirani direktno iz popularnog anime filma “Your Name”.

U konačnici, iako je važno da Rhiannon nauči kako se zauzeti za sebe, te da shvati kako ljubav može nadjačati rasu, spol ili status, ipak bismo više voljeli da se film usudio preuzeti više rizika – možda da se trudio manje biti kao film Nicolasa Sparksa, a više kao film Alexa Garlanda. No, i ovakav kakav je, isplati ga se pogledati, posebice ako ste njegova ciljana publika.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Najnoviji traileri Kriminalistički Biografije Komedije Romantični
Sortiraj