Menu

Early Man (2018)

Animirana priča o Dugu, pračovjeku koji zajedno sa svojim kompanjonom Hognobom pokušava ujediniti svoje pleme u borbi protiv zlog Lorda Nootha.

  U kinima

  Ocjena

Early Man (2018) on IMDb

  Trajanje

1h 29min

  Zemlja / jezik

UK, Francuska / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Nick Park

  Scenarij

Mark Burton
James Higginson

  Produkcija

Richard Beek
Alicia Gold
Ron Halpern
Peter Lord
Dider Lupfer
Nick Park
Danny Perkins
Ben Roberts
Carla Shelley
David Sproxton
Natascha Wharton

  Glazba

Harry Gregson-Williams
Tom Howe

  Kinematografija

Charles Copping
Dave Alex Riddett
Paul Smith
Peter Sorg
  Sinopsis

U davno doba čovječanstva živio je pećinski čovjek Dug, koji je zajedno sa svojim kompanjonom Hognobom i ostatkom plemena živio jednostavnim životom. No, kada njihovom miru zaprijeti opasnost od strane zlog Lorda Nootha koji ih planira pokoriti, uzeti im njihovu zemlju i pretvoriti ju u rudnik, te ih prisiliti da rade za njega, Doug i Hognob moraju ujediniti ljude iz svog plemena kako bi zajedničkim snagama pružili otpor velikom novom neprijatelju – brončanom dobu.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Tom Hiddleston Lord Nooth
Maisie Williams Goona
Eddie Redmayne Dug
Timothy Spall Chief Bobnar
Richard Ayoade Treebor
Miriam Margolyes Queen Oofeefa
Mark Williams Barry
Nick Park Hognob
Rob Brydon Message Bird
Kayvan Novak Dino
  Recenzija

Aardman je već dugo vremena jedina produkcijska kuća koja zna kako napraviti odličan animirani film pomoću tehnike stop animacije. Sa čak četiri Oscara u tom području, čak i oni lošiji filmovi ovog studija, poput “Flushed Away”, svejedno uspijevaju biti hit kod publike. Njihov posljednji uradak, “Early Man”, ponovno u sebi ima distinktni britanski šarm i unikatne modele, iako ipak nije uspio nadmašiti klasike poput “Wallace and Gromit” ili “Chicken Run”. No, unatoč tome, ovaj film svakako posjeduje nešto što ga čini posebnim.

Priča filma je slijedeća – pećinski čovjek Dug (Eddie Redmayne) živi jednostavnim životom pračovjeka zajedno sa svojim ljubcem, divljom svinjom Hognobom (Nick Park) i ostatkom plemena u raskošnoj dolini. No, njihovom mirnom životu prijeti dolazak brončanog doba, na čelu sa zlim Lordom Noothom (Tom Hiddleston), koji ih prisili da se presele u mnogo opasniju okolinu. Dug polako počinje shvaćati da se moraju vratiti u svoju dolinu, no za to će se trebati suočiti sa germanskim plemenima izazivajući ih na partiju nogometa.

Glavnina radnje filma odvija se oko teme nogometa, koji je doduše prilično zabavan kada ga igraju animirani modeli sa velikim zubima. Priča je dovoljno dobra da ostvari sav svoj potencijal, no nije naročito preduboka – ipak, uspjet će bez problema zabaviti mališane tokom cijelog svog trajanja. Redmayne je ovoga puta malo odstupio od svojih ozbiljnijih uloga i pružio veoma zabavan nastup, dok je Hiddleston urnebesan sa svojim luckastim francuskim naglaskom. Ostatak glumačke ekipe većinom je prolazan. Nekima od njih dano je premalo materijala, dok je jedino pravo razočaranje Maisie Williams.

“Early Man” veoma teško uspijeva biti na razini ranijih filmova studija Aardman. Iako se itekako potrudio, jednostavno nije moguće biti toliko dovitljiv u filmu koji sadrži dinosaure. Osim toga, lokacije su prilično loše odabrane – one su prepune sivila i smeđe boje, što film ponekad čini veoma ružnim i nimalo privlačnim za mlade gledatelje. No, kao što smo već ranije i spomenuli, svaki film ovog studija naći će svoju publiku i biti obožavan među određenim dijelom gledatelja, stoga se ne brinemo za njegov uspjeh. Ipak, nadamo se da će nam Aardman u budućnosti uspjeti ponuditi nešto što će nas uistinu oduševiti.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Animirani Avanture Drame Romantični Sinkronizirani crtići
Sortiraj