Menu

Dom Hemingway (2013)

Nakon 12 godina provedenih u zatvoru zbog toga što nije htio izdavati ostale, zloglasni Dom Hemingway je ponovno na ulicama Londona u misiji naplate dugova.

  Ocjena

 Dom Hemingway
(2013) on IMDb

  Trajanje

1h 33 min

  Zemlja / jezik

UK / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Richard Shepard

  Scenarij

Richard Shepard

  Produkcija

John Bernard
Ivan Dunleavy
Zygi Kamasa
Alainée Kent
Richard Mansell
Robert Norris
Steve Norris
Nick O’Hagan
Jeremy Thomas
Peter Watson

  Glazba

Rolfe Kent

  Kinematografija

Giles Nuttgens
  Sinopsis

Jude Law glumi Dona Hemingwaya, velikog pljačkaša sefova sa kratkim fitiljem koji je smiješan, prost i opasan. Nakon dvanaest godina u zatvoru, on skupa sa svojim partnerom Dickijem (Richard E. Grant) kreće vratiti svoje dugove koje treba dobiti zato što je uspješno držao usta zatvorenima i štitio svog šefa Mr. Fontainea (Demian Bichir). Nakon bliskog susreta sa amrti, Dom se pokuša ponovno ujediniti sa svojom kćerkom (Emilia Clarke) no uskoro se ponovno uvuče u svijet kriminala, kako bi riješio najveći dug.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Jude Law Dom Hemingway
Luca Franzoni Dom's Prison Buddy
Richard Graham Prison Guard
George Sweeney Man Outside Pub
Mark Wingett Man Outside Pub 2
David Baukham Security Guard
Nick Raggett Sandy Butterfield
Simeon Moore Andrew
Richard E. Grant Dickie Black
Glenn Hirst Barman
  Recenzija

Potrebno je mnogo poremećene hrabrosti da svoj film započnete sa glavnim glumcem koji detaljno opisuje i diskutira o svom penisu, dok ga obrađuje neka nepoznata ženska. I to sve u 5-minutnoj sceni bez prekida. No, upravo tako je redatelj i pisac Richard Shepherd odlučio započeti ovaj film. Scena je takva da ćete u prvih 5 minuta znati je li ovaj film za vas ili ne, ovisno o tome kakav vam je ukus za humor.

Priča možda zvuči prejednostavno, no vjerujte nam na riječ – ovdje se radi o jednoj najmračnijih skripti koju smo vidjeli u posljednjih nekoliko godina. Shepherd ima svoj tipični stil humora, kojeg često demonstrira u ovom filmu. On stavlja Doma na put za sami pakao i natrag, a svaka nova scena je efektnivnija i pretjeranija od prošle. Ono što priči nedostaje, to je manjak samopouzdanja glavnog lika. Radnja se nikada ne zadržava na jednom materijalu predugo, nego se stalno dodaje nešto novo, uz nove nerazvijene likove. Ipak, kraj filma je dobar, no svejedno postoji osjećaj da je malo previše brzan.

Jude Law vjerojatno nikada nije bio tako dobar kao u ovom filmu. Svom liku Domu Hemingwayu daje savršeno odmjerenu dozu stila i karizme kako bi publika mogla za njega navijati, iako je zapravo veoma odvratan lik. Ostim Lawa, i sporedni glumci pružili su odlične nastupe, iako je njihovo vrijeme na ekranu veoma limitirano. Posebno bismo istaknuli Richarda E. Granta u ulozi Domovog prijatelja Dickieja, koji ponekad gotovo krade scene Lawu koliko je dobar.

Kao što smo rekli na početku, vaš smisao za humor diktirat će vašu volju za gledanjem ovog filma, te koliko ćete ga na kraju voljeti ili mrziti. Law je uistinu podignuo razinu filma sa svojim odličnim nastupom, pružajući potpuno realiziranog lika. Sheperdova skripta ima nekoliko problema, no Law i ostatak glumačke ekipe toliko su se dobro zabavljali da se ti nedostaci gotovo uopće i ne primjete. Ako volite uvrnuti humor, ovo je definitivno jedan od filmova koje morate pogledati.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Trileri Kriminalistički Drame Romantični Najnoviji traileri Biografije Preporuke Komedije
Sortiraj