Menu

Cook Up a Storm (2017)

Kulinarsko natjecanje postaje pravo bojno polje kada se zakače poznati kuhar ulične hrane i njegov klasično trenirani suparnik.

  U kinima

  Ocjena

 Cook Up a Storm
(2017) on IMDb

  Trajanje

1h 37min

  Zemlja / jezik

Hong Kong, Kina / mandarinski

  Klasifikacija

  Režija

Wai Man Yip

  Scenarij

Jingling Li
Yi Liu
Manfred Wong

  Produkcija

Chen Bo
Pang-Chun Chan
Cary Cheng
Wang Chang Chun
Man-Hei Fok
Li Jie
Wang Ke
Albert Lee
Kai Li
Bo Liu
Zheng Lu
Wang Peng
Yao Qinyi
Yiyang Wang
Manfred Wong
Wei Yang
Albert Yeung
Xiaonan Yu
Dennis Yueng
John Zeng
Liam Zhang
Kevin Zheng

  Glazba

Kwong Wing Chan
Alex San

  Kinematografija

Siuki Yipr
  Sinopsis

Kantonski ulični kuhar i njegov glavni suparnik, francusko trenirani kuhar koji je osvojio Michelinovu nagradu otkriju da imaju mnogo toga zajedničkoga kada se krenu pripremati za svjetsko kulinarsko natjecanje. Ovo internacionalno nadmetanje ubrzo postaje pravo bojno polje između dvojice rivala – jednog koji je poznat po svojoj kantonskoj uličnoj hrani i jednog koji je već osvojio Michelinovu nagradu i trenirao je u Francuskoj. No, njihovo rivalstvo ubrzo se preokreće kada otkriju zajedničkog neprijatelja protiv kojeg će se morati udružiti i spojiti najbolje od istoka i zapada u jedno.
  Trailer

  Glumac   Uloga
Alberto Calvet Gonzalez French Chef
You Ge -
Yong-hwa Jung -
Barbora Mottlová Princess
Yan Tang -
Nicholas Tse -
Michelle Wai -
Anthony Chau-Sang Wong God of Cookery
  Recenzija

Nakon tri sezone uspješne kuharske TV emisije “Chef Nic”, Nicholas Tse svoju strast prema kuhinji prenosi i na veliki ekran sa najnovijim filmom redatelja Raymonda Yipa, “Cook up a Storm”, u kojem glumi Skyja Koa, kantonskog uličnog kuhara čiji cijenjeni restoran u malenoj uličici Hong Konga završi u problemima od strane vlasnika zemljišta. Poznati, Michelinom nagrađeni kuhar Paul Ahn (Jung Yong Hwa) otvara visokoklasni restoran točno preko puta Skyjove skromne zalogajnice. Ova dvojica ubrzo se počnu tvrdoglaviti, a nedugo nakon toga završavaju kao suparnici u TV kulinarskom natjecanju. Tko pobjedi dobit će priliku boriti se protiv “Boga kulinarstva” Mountaina Koa (Anthony Wong), Skyjovog sebičnog i ambicioznog oca koji ga je napustio dok je Sky još bio maleni. Sky izgubi od Paula, kojeg zatim izda njegova djevojka Mayo (Michelle Bai), te se stoga ova dvojica udruže kako bi zajedno osvojili titulu.

“Cook up a Storm” po svojoj priči sličan je nedavnoj kuharskoj drami Gine Kima, “Final Recipe” – u kojoj se sin ujedini sa svojim ocem kako bi spasili njegov restoran – a sadrži i sličnu poruku koja govori kako je kuhanje sa srcem mnogo bitnije nego savršen recept. No, ovaj film Raymonda Yipa mnogo je sigurniji u svojoj izvedbi, te mnogo efektivniji kod publike, a čak sadrži i više predivne hrane na ekranu. Štoviše, rekli bismo da kuhanje nikada nije bilo ovako dobro prikazano u nekom filmu, sa toliko epiteta i glamura, a i ponešto kompjutoske pomoći. A kada na ekranu ne gledate hranu, tu je i odlična, iako pomalo sapunasta priča sa romantikom, izdajama, prijateljstvima i zlim korporacijama – a sve je to veoma dobro izmiksano zajedno sa odličnom glumačkom postavom u nešto što bismo nazvali izvrsnim receptom.

Nicholas Tse i K-Pop zvijezda Jung Yong Hwa konstantno se natječu u tome tko će biti zgodniji na ekranu, ali cijelo vrijeme izuzetno su simpatični, te čak imaju i zavidnu dozu kemije kada su zajendo u scenama. Tiffany Tang i Michelle Bai uglavnom su ostavljene postrani kao sporedni likovi, te nisu baš dobile dovoljno karakterizacije, što je definitivno šteta. Ge You uvijek se doima kao da se maloprije probudio, no Anthony Wong s lakoćom vlada svakom scenom u kojoj se nađe u ulozi ciničnog i naizgled bešćudnog oca – njegova nevjerojatna karizma odlično se poklapa sa Tseovim intenzitetom, te je zahvaljujući njima dvojici finale ovog filma mnogo efektivnije nego što bi bilo sa nekim drugim glumcima. U konačnici, ovaj film veoma je dobra kulinarska drama koja će vas solidno zabaviti zahvaljujući odličnim glumcima, nepretencioznošću i veoma spektakularnim scenama kuhanja.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Avanture Drame Akcije Povijesni Biografije Romantični Komedije Kriminalistički
Sortiraj