Menu

Attraction (2017)

Nakon što se vanzemaljski brod sruši na ruski grad, mnogi koji su ga vidjeli počnu sumnjati u svoje vlastito postojanje, dok ostali zahtijevaju da vanzemaljci napuste Zemlju.

  U kinima

Srbija27.04.2017.

  Ocjena

 Attraction
(2017) on IMDb

  Trajanje

2h 10min

  Zemlja / jezik

Rusija / ruski

  Klasifikacija

  Režija

Fedor Bondarchuk

  Scenarij

Oleg Malovichko
Andrey Zolotarev

  Produkcija

Aleksandr Andryushchenko
Fedor Bondarchuk
Michael Kitaev
Dmitriy Rudovskiy
Mikhail Vrubel

  Glazba

Ivan Burlyaev

  Kinematografija

Mikhail Khasaya
  Sinopsis

Nakon nesreće u svemiru, vanzemaljski brod sruši se na ruski grad Moskvu, odnoseći sa sobom nekoliko stotina ljudskih života. Jedna djevojka, čiji je otac zapovjednik koji vodi operaciju istraživanja svemirskog broda, u nesreći izgubi svoju najbolju prijateljicu, te odluči ubiti svakog vanzemaljca kojeg uspije pronaći. Na kraju zavšri tako da spasi život jednom vanzemaljcu te se s vremenom zbliži s njim, dok njen dečko odluči osvetiti se i njoj i vanzemaljcu, zajedno sa svojom bandom koja mrzi vanzemaljce. Hoće li djevojka i njen novi prijatelj uspjeti preživjeti i pokazati čovječanstvu da ljubav ne poznaje granice?
  Trailer

  Glumac   Uloga
Irina Starshenbaum Yulya Lebedeva
Alexander Petrov Artyom
Rinal Mukhametov Hijken
Oleg Menshikov Colonel Lebedev
Sergey Garmash Vice-Prime Minister
Nikita Kukushkin Ruslan
Darya Rudenok Svetlana Morozova
  Recenzija

“Attraction” je novi blockbuster redatelja Fedora Bondarchuka. Generalno je poznato da su blockbusteri veoma skuipi filmovi, a takav je slučaj i sa ovim, koji je koštao 380 milijuna rubalja. No, on je također prodan i u više od 40 zemalja, stoga će vjerujemo sav taj novac povratiti, a bogami i zaraditi nešto. Bondarchuk je očito bio pod velikim utjecajem Hollywooda radeći ovaj film, a žanr na koji se redatelj odlučio je scifi – jedan od najpopularnijih žanrova u Hollywoodu.

Ruska kinematografija do sada još nikada nije imala film o invaziji vanzemaljaca, stoga će vjerujemo i lokalnoj publici ovo biti veoma atraktivan film za pogledati. Ideja da se lik sa nekog drugog planeta prikaže kao Zemaljac, oblačeći mu ljudsku odjeću i smještajući mjesto radnje u Moskvu, pripada scenaristima Olegu Malovichkou i Andrei Zolotarev. Sama premisa slična je kao i snjegoviću iz Ryazanove komedije, no ovdje bismo mogli reći da je situacija obrnuta – dok je u “Man from Nowehere” necivilizarana osoba pokušala postati civilizirana, ovoga puta vanzemaljac iz budućnosti pokušava se prilagoditi u naš svijet, koji je prilično agresivan.

Sami vizuali filma uistinu su spektakularni i na svjetskoj razini, a film je uistinu gušt pogledati u 3D-u. Zvučni dizajn, za kojeg je odgovoran novozelandski inovator Dave Whitehead, također je odlično odrađen, a glazbena podloga Ivana Burlyaeva također je odlično uklopljena u vizuale i priču. No, ono što je najbitnije za primjetiti u ovom filmu jest njegov socijalni komentar, o kojem nećemo mnogo jer bismo vam pokvarili cijelu priču filma, no uistinu možemo reći da ćete nakon gledanja filma još dugo razmišljati o poruci koju je odlučio poslati, te o tome kako biste se vi ponašali u sličnoj situaciji.

Mnogi kritičari rekli su kako je trailer za ovaj film prilično nekorektno opisao o čemu se u njemu zapravo radi, i bili su u pravu. Ovo nije samo obični akcijski sci-fi sa mnoštvom pucačine, već više jedna lijepa ljubavna priča smještena u fantastičnoj okolini pomiješanoj sa realnim lokacijama i ljudima. S druge strane, film ipak nije toliko filozofski nastrojen, kao što je to npr. bio slučaj sa nedavnim hitom “Arrival”. Dakle, ako vam je taj film bio malo previše apstraktan, a s druge strane ne volite tipične sci-fi akcijske filmove u kojima nema nimalo supstance, ovo bi za vas mogao biti pravi iznenadni hit. U svakom slučaju, nema razloga da mu ne pružite šansu – on je uistinu barem jednako dobar kao i njegovi hollywoodski uzori.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Povijesni Drame Biografije Romantični Komedije Kriminalistički Trileri
Sortiraj