Menu

The Place Beyond The Pines (2012)

Profesionalni vozač motora odluči tu svoju vještinu iskoristiti za pljačku banaka kako bi svome djetetu i njegovoj majci omogućio novćana sredstva. Ta će se odluka pokazati sudbonosnom jer će ga ukrstiti s ambicioznim mladim policajcem.

  Ocjena

 The Place Beyond the Pines
(2012) on IMDb

  Trajanje

2h 20 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Derek Cianfrance

  Scenarij

Derek Cianfrance
Ben Coccio
Darius Marder

  Produkcija

Matt Berenson
Carrie Fix
Sidney Kimmel
Katie McNeill
Alex Orlovsky
Jamie Patricof
Crystal Powell
Jim Tauber
Lynette Howell Taylor
Bruce Toll

  Glazba

Mike Patton

  Kinematografija

Sean Bobbitt




  Sinopsis

Ovaj film, dugoočeikvana je drama redatelja Dereka Cianfrancea („Blue Valentine“) koja istražuje posljedice odluke vozača motora Lukea (Ryan Gosling) u kojoj odluči počiniti kriminal kako bi mogao privređivati za svoje dijete. Taj incident dovede ga na nišan policajca Averya (Bradley Cooper), te njih dvojica postanu zapleteni u konflikt koji će imati devastirajući utjecaj na obojicu, kao i na njihove obitelji.




  Trailer





  Glumac   Uloga
Ryan Gosling Luke
Craig Van Hook Jack
Eva Mendes Romina
Olga Merediz Malena
Angelo Anthony Pizza Baby Jason
Mahershala Ali Kofi
John Facci Priest
Ben Mendelsohn Robin
Tula Robin's Dog
Penny Robin's Dog




  Recenzija

Režiran i dijelom napisan od strane Dereka Cianfrancea, ovaj film ima ogromni raspon koji uključuje dvije generacije dviju obitelji. Možda je mogao biti i mini serija, ili je čak to i trebao biti, kako bi tim kompleksnim odnosima dao dovoljno vremena da se razviju. Redatelj i njegovi pisci Ben Coccio i Darius Marder iskorištavaju atipičnu strukturu pripovijedanja kako bi istaknuli paralele u tri različite priče.

Dok su grijesi otaca preneseni na njihove sinove, vidimo kako se povijest ponavlja, često na načine na koji glavnim likovima nisu jasni. Poruka je ta da naša djela, čak i ako su pravedna, imaju posljedice koje ne možemo predvidjeti niti kontrolirati, te da je ono što jesmo rezultat prirode i odgoja. Gossling, koji je glumio i u Cianfranceovom „Blue Valentine“ i izgleda kao njegov mlađi, zgodniji brat, poazao se kao veoma uspješan glumac za prikazivanje redateljeve istrage dobronamjernog čovjeka koji ima problema, te je lik za kojeg jednostavno nećete moći ne navijati.

Cooper je također veoma dobar u ulozi policajca koji se bori sam sa sobom, a mladići koji glume njihove mlade verzije napravili su najbolje što su mogli s obzirom na malu količinu vremena koja im je dana u flimu. To je ujedno i najveći problem ovog filma – jednostavno nema dovoljno vremena koliko mu treba da za ozbiljno istraži sve moguće paralele i odjeke unutar ovih priča.

Rijetkost je željeti da film od 140 minuta traje duže, no u ovom slučaju to je stvarno istina. Film je ipak zagrizao nešto veći zalogaj nego što je mogao pojesti, no svejedno je veoma duboka, ozbiljna i odrasla drama, koja će zasigurno imati veliki utjecaj na većinu onih koji će ga pogledati.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Horori SF-ovi Drame Najnoviji traileri Serije Romantični Fantazije Akcije Kriminalistički
Sortiraj