Menu

The 40-Year-Old Virgin (2005)

Konstantno zadirkivan od svojih prijatelja, povučeni momak počinje osjećati još veći pritisak kada upozna samohranu majku s kojom bi se mogla dogoditi “akcija”.

  Ocjena

 The 40-Year-Old Virgin
(2005) on IMDb

  Trajanje

1h 56 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Judd Apatow

  Scenarij

Judd Apatow
Steve Carell

  Produkcija

Judd Apatow
Steve Carell
Andrew Jay Cohen
Jon Poll
Shauna Robertson
Seth Rogen
Clayton Townsend

  Glazba

Lyle Workman

  Kinematografija

Jack N. Green




  Sinopsis

40-godišnji Andy Stitzer još uvijek nije imao seksualni odnos. On to slučajno otkrije svojim prijateljima tokom partije pokera, nakon čega mu oni odluče pomoći da osvoji neku žensku i odvede ju u krevet. Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja, Andy se iskreno zaljubi u razvedenu mjaku troje djece, Trish. No tu je jedan problem – ona želi biti u vezi bez seksa.




  Trailer





  Glumac   Uloga
Steve Carell Andy
Catherine Keener Trish
Paul Rudd David
Romany Malco Jay
Seth Rogen Cal
Elizabeth Banks Beth
Leslie Mann Nicky
Jane Lynch Paula
Gerry Bednob Mooj
Shelley Malil Haziz




  Recenzija

Ovaj film, osim što ima skoro savršen naziv, gotovo je i savršena seks komedija, napravljena od strane inteligentnih ljudi koji razumiju da sama vulgarnost nije nimalo smiješna, ali vulgarnost u kombinaciji sa malo pameti jest.

Film se pokazao kao ogromna odskočna daska za glumca Stevea Carella, koji je počeo sa „The Daily Showov“, pa gotovo ukrao „Bruce Allmighty“ od Jima Carreya, kao i „Anchormana“ od Willa Ferrella. Nakon toga napravio je nemoguće pretvorivši američku verziju serije „The Office“ u bolju verziju od originala, a sada mu je napokon pružena prilika da bude glavni glumac u filmu. On glumi djevca iz naziva filma, nadzornika u dućanu u LA-u, a gotovo sve što izađe iz njegovih usta je smiješno. On zna biti veoma suptilan u svojim šalama, što ga čini savršenim odabirom za ovu ulogu.

Napisan od strane Carrella i Judda Apatowa, te režiran od strane Apatowa, ovaj film postiže svoju kvalitetu jednostavnom činjenicom što je izuzetno smiješan. Sva četiri glavna lika imaju fantastičan dijalog, često vulgaran, improviziran i uvijek veoma zaigran. Neke scene dopuštaju i drugim likovima osim Andya da zablistaju, kao na primjer kada Cal i David igraju video igre i izmišljaju razloge zašto je ovaj drugi gay. Takvim scenama film pokazuje da je ipak timski trud, iako je Carrell u glavnom planu.

Sve u svemu, film je veoma zabavan za gledanje, no također se čini i da je bio veoma zabavan za napraviti – ne u smislu da se okupilo nekoliko debila i počelo glupirati, nego da je netko napisao veoma inteligentan scenarij pun odličnog dijaloga, pozvao svoje prijatelje koji znaju odglumiti taj scenarij i svi skupa su stvorili nevjerojatno smiješnu seks komediju. Idući film koji će se usuditi baviti ovim žanrom, morat će se vraški potruditi kako bi skinuo ovoga sa trona – definitivno najbolja seks komedija ovog stoljeća.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Trileri Romantični Akcije Komedije Avanture Preporuke Kriminalistički
Sortiraj