Menu

Nerve (2016)

Maturantica se nađe uvučena u online video igru istine ili izazova, u kojoj svaki njen potez počne biti posmatran i manipuliran od strane anonimne zajednice koja se naziva „promatrači“.

  Ocjena

 Nerve
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 36min

  Zemlja / jezik

SAD, Hong Kong / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Henry Joost
Ariel Schulman

  Scenarij

Jeanne Ryan
Jessica Sharzer

  Produkcija

Anthony Katagas
Stephen Meinen
Charles Miller
Michael Paseornek
Allison Shearmur
Orlee-Rose Strauss

  Glazba

Rob Simonsen

  Kinematografija

Michael Simmonds




  Sinopsis

Marljivoj srednješkolki-maturantici Vee Delmonico, život u sporednoj ulozi veoma je dosadio. Nakon pritiska od strane svojih prijatelja da sa njima počne igrati popularnu online video igru „Nerve“, Vee odluči isprobati ju barem jednom. To je igra izazova i istine, stoga ona misli da će to biti samo kratka, bezopasna zabava. No, ubrzo se nađe uvučena u uzbuđenje koje ova igra pruža, te se krene žestoko natjecati protiv ostalih igrača, uz pomoć misterioznog stranca. Neočekivano, igra polako prelazi u nešto mnogo okrutnije i opasnije, što Vee dovodi do velikog, rizičnog finala koji će odlučiti o njenoj čitavoj budućnosti.




  Trailer





  Glumac   Uloga
Emma Roberts Vee
Dave Franco Ian
Emily Meade Sydney
Miles Heizer Tommy
Kimiko Glenn Liv
Marc John Jefferies Wes
Machine Gun Kelly Ty
Brian 'Sene' Marc J.P.
Ed Squires Chuck
Rightor Doyle Bergdorf Salesman




  Recenzija

Henry Joost i Ariel Schulman, redateljski tim iza filmova „Catfish“ i „Paranormal Activity 3 i 4“, i ovoga puta pokazuju kako znaju biti cool i u toku, bez da se previše trude – što je prava pravcata rijetkost u Hollywoodu. Njihovi filmovi prikazuju mlade ljude koji koriste kompjutore i društvene mreže upravo onako kako to čine i pravi ljudi, te koriste sleng koji je veoma moderan, ali ne izforsiran.

No, iako je možda izuzetno cool, ovaj film ipak je pomalo blesav – ludi, ozbiljni, polu-triler koji govori o opasnostima koje mogu proizaći od strane nagovora vršnjaka, online anonimnosti i cyber-bullyinga. To je film kakvog biste dobili da je neki društveno zreli klinac rođen u 2000-ima odlučio napraviti srednješkolski film, te, iako je veoma zabavan i izuzetno gledljiv, jednostavno ne može premostiti svoju najveću slabost – to je film u kojem idioti rade glupe stvari bez ikakvog posebnog razloga. Prikazati ženu koja riskira svoj život kako bi spasila svoju djecu nešto je što bismo bez problema gledali. No, prikazati ženu koja riskira svoj život za stotinu dolara, veoma je blesavo.

Glavna uloga je Emma Roberts. Ona glumi Vee, srednješkolku iz Staten Islanda, čija prijateljica Sydney (Emily Meade), nagovori ovu da sudjeluje u online igri istine i izazova poznatijoj kao „Nerve“. Ljudi koji gledaju tvoj stream sugeriraju izazove, a ako ih uspješno izvršiš, dobivaš novac. Što je riskantniji izazov, te što više gledatelja imaš, dobivaš više love. Osim ogromnih zakonskih problema koje bi ovakva igra imala, zapravo je odlična ideja.

Veein prvi izazov upoznaje ju sa Ianom (Dave Franco), za kojeg se također ispostavi da je igrač Nerva. I dok online publika smatra da su Vee i Ian slatki par, njihovi izazovi postaju sve više isprepleteni tokom ostatka noći. No, možda Ian skriva neku dublju tajnu? Njen prijatelj Tommy (Miles Heizer), koji je u slobodno vrijeme haker, nervozno promatra njenu igru, a Syndey postaje ljubomorna na Vee zato što ima velik broj gledatelja. Veeina majka (Juliete Lewis), koja nema pojma ni o čemu, tu i tamo se pokaže u filmu, pošto su redatelji shvatili da bi barem netko od likova trebao imati roditelja.

Možemo se složiti sa gledateljima streama da su Roberts i Franco uistinu sladak par, a „Nerve“ je neko vrijeme uistinu zabavan zbog naivnom entuzijazma njegovih likova. No, kada izazovi postanu preopasni, a motivi likova postanu jasniji, priča polako postaje sve apsurdnija, a onda na to sve izlije i ponešto moralne filozofije. Ipak, ako imate dobro društvo, ovaj film će vam biti jedan odličan način da se svi dobro nasmijete i lijepo provedete.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Avanture Drame Trileri Kriminalistički Animirani Sinkronizirani crtići Akcije
Sortiraj