Menu

Mother’s Day (2016)

Tri generacije se okupljaju u tjednu prije Majčinog dana.

  Ocjena

 Mother's Day
(2016) on IMDb

  Trajanje

1h 58min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Garry Marshall

  Scenarij

Anya Kochoff
Matthew Walker
Tom Hines
Lily Hollander
Garry Marshall

  Produkcija

Brandt Andersen
William Bindley
Adam Bollinger
Howard Burd
Leon Corcos
Gary Danklefsen
Daniel Diamond
Mark DiSalle
Mark Fasano
Chip Flaherty
Mike Flaherty
Kevin Scott Frakes
Cherelle George
Howard Gilden
Fred Grimm
Heather Hall
Bill Heavener
Matthew Hooper
Mark Benton Johnson
Tedd Johnson
Mike Karz
Scott Lipsky
Danny Mandel
Rodger May
Colin Pierce
Wayne Allan Rice
Andrew C. Robinson
Ankur Rungta
Vishal Rungta
Jared Underwood
Greg Wilson

  Glazba

John Debney

  Kinematografija

Charles Minsky




  Sinopsis

Film prati živote nekoliko različitih majki uoči Majčinog dana. Sandy je sretno razvedena, dok ne sazna da je njen bivši muž pobjegao sa mnogo mlađom ženom. Sada mora naučiti nositi se sa velikim promjenama u svom životu, pošto njeni sinovi imaju novu polumajku. Sestre Jesse i Gabi dobivaju neočekivano iznenađenje od svoje majke, kojoj nije drago što je Gabi lezbijka, a Jessie udana za crnca. Miranda pak nema djece, te se fokusira na svoju karijeru, dok Kristin uživa u svom životu novopečene majke, sve dok ju njen dečko ne krene gnjaviti da se vjenčaju. Naposlijetku, Bradley je otac koji se trudi biti najbolji roditelj svojim dvjema kćerima, otkad je njihova majka preminula prije dvije godine, no njegova ideja Majčinog dana jest praviti se da niti ne postoji.




  Trailer





  Glumac   Uloga
Jennifer Aniston Sandy
Timothy Olyphant Henry
Shay Mitchell Tina
Caleb Brown Mikey
Brandon Spink Peter
Sam Marshall Peter's Friend Sam
Siena LaGambina Paige
Joseph Leo Bwarie Principal Bobby Lee
Matthew Walker Randy the Clown
Suzanne Haring Bella the Balloon Lady




  Recenzija

Nakon „Valentine’s Day“ i „New Year’s Eve“, netko bi pomislio da se Hollywood više neće usuditi redatelju Garryju Marshallu dati da snimi film povezan sa nekim blagdanom. No, evo, on se ipak vratio, ovoga puta sa filmom koji slavi Majčin dan. Dobra vijest je to da scenarist prošla dva filma nema nikakve veze sa ovim. Umjesto njega, svoje otiske na ovom filmu ostavila su četiri nova scenarista, a rezultat toga jest veoma siguran film sa tematikom Majčinog dana. To nije tipični blockbuster, no definitivno je prkladan film na kojeg možete odvesti svoju majku.

U filmu imamo četiri različite priče, smještene u predgrađa Atlante. Sandy (Jennifer Aniston) je razvedena majka dvaju dječaka koja se mora pomiriti sa činjenicom da se njen bivši (Timothy Olyphant) ponovno oženio. Jesse (Kate Hudson) je udaljena od svoje majke (Margo Martindale) koja ne odobrava njen odnos sa čovjekom iz Indije (Aasif Mandvi), te za kojeg se naposlijetku i udala. Bradley (Jason Sudeikis) je udovac sa dvije djevojčice čija je žena preminula u ratu u iraku. Krstin (Britt Robertson) je mlada, novopečena majka koja živi sa svojim dečkom (Jack Whitehall) no boji se službeno obvezati. Julia Roberts pojavljuje se kao celebrity sa prodajnog kanala na televiziji, te se spoji sa nekoliko različitih priča u filmu.

Po ovome vjerojatno zaključujete gdje sve te priče idu, te zašto je bilo potrebno da scenarij pišu četiri scenarista, no to sada nije previše bitno. Kao redatelj, Marshall, koji je bio kralj serija u 70-ima, nikada nije dobio naklonost kritičara. Ipak, filmovi poput „Beaches“ i „Pretty Woman“ snažno su odjeknuli kod publike koja je tražila zabavne priče od kojih će se osjećati dobro. Sa 81 godinom, on se vjerojatno neće ići natjecati sa Clintom Eastwoodom u preuzimanju novih redateljskih rizika i eksperimentiranju, no sa vim filmom on dopušta da se njegove TV priče odvijaju u pozadini, dok se on fokusira na likovie. Iako ponekad priče možda baš i nisu najuvjerljivije, emocije likova defintiivno jesu.

Glumci funkcioniraju veoma dobro. Tipično za ovakvu vrstu filma, svi oni glumili su u mnogo boljim uradcima, no svejedno su se dovoljno potrudili kako bi bili uvjerljivi i postigli konačni cilj filma. Čak i Hector Elizondo, koji je dugogodišnji kolaborator Marshalla, u ovom filmu potpuno je opušten. Naposlijetku, ovo je definitivno film za specifičnu skupinu gledatelja. A oni znaju tko su. Ako vam sama premisa filma zvuči glupo, slobodno ga preskočite. No, ako vam se čini da je to jedna od onih priča koju nikako ne smijete propustiti, onda će vam se „Mother’s Day“ zasigurno svidjeti.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Komedije Avanture Drame Trileri Biografije Animirani
Sortiraj