Menu

Kozje uši (2017)

Gorko-slatka, dvostruko kodirana priča o jednoj ženi i jednoj zemlji koje žive u lošim uvjetima svakodnevne borbe za golu egzistenciju, a još više za sam smisao takvog života.

  U kinima

Srbija27.04.2017.

  Ocjena

 Out of the Woods
(2017) on IMDb

  Trajanje

1h 48min

  Zemlja / jezik

Srbija, Slovenija / srpski

  Klasifikacija

  Režija

Marko Kostić

  Scenarij

Vladislava Vojnović

  Produkcija

Nataša Vidić

  Glazba

Saša Habić

  Kinematografija

Miloš Spasojević

  Sinopsis

Iako rođena na selu, Stojanka se ne uklapa u tamošnji tipičan način života, te se njen karakter konstantno sudara sa sredinom u kojoj živi, što pruža mnogo neuobičajenih i humorističnih situacija, pošto ona jednostavno pokušava preživjeti kako god zna i umije. Njen sin i snaha ne šalju joj novac, a i rijetko se javljaju, pa ona mora do novaca dolaziti na raznorazne načine, kako bi sebi i svojim najbližima mogla nešto priuštiti. Ova dirljiva priča, temeljena na romanu Vladislave Vojnović, prati borbu jedne bake sa surovom današnjicom i svim pritiscima društva u kojem živimo.

  Trailer  Glumac   Uloga
Gorica Popović -
Sergej Trifunović -
Nikola Kojo -
Goran Radaković -
Slobodan Ćustić -
Monika Romić -
Milica Spasojević -
Anđelija Andrić -  Recenzija

Novi film redatelja Marka Kostića, “Kozje uši”, govori o običnim ljudima i njihovoj borbi za opstanak. Glavnu junakinju filma, Stojanku (Gorica Popović) stjedacjem okolnosti život je 1968. godine iz grada i studija vratio u njeno rodno selo. Sada, u svojim kasnim godinama, ona odgaja svoje unuke, 14-godišnju Sofiju i 8-godišnjeg Stevana, dok njihovi roditelji rade u inozemstvu. Sa svojom kćerkom koja je davno otišla u Ameriku Stojanka nema nikakav kontakt već godinama i jako pati zbog te činjenice.

U ovoj priči o borbi jedne starice sa surovom današnjicom i raznim pritiscima društva u kojem svi mi živimo glume još i Slobodan Ćustić, Nikola Kojo, Milica Spasojević, Sergej Trifunović, Branislav Trifunović, Goran Radaković, Anđelka Pripć, Pavle Marković i drugi.

Film je inače nastavak uspješne suradnje redatelja Marka Kostića i književnice/scenaristice Vladislave Vojnović, te direktora fotografije i producenta Miloša Spasojevića. Ovaj trojac do sada je već imao nekoliko velikih naslova, od kojih je najpoznatiji dječji film “Princ od papira”.

  Slični filmovi

Filter by
Post Page
Drame Filmovi u kinima Kriminalistički Biografije Najnoviji traileri Avanture Fantazije Povijesni Komedije Animirani Sinkronizirani crtići
Sort by