Menu

Knocked Up (2007)

Za velikog ljubitelja partija Bene Stonea, zadnja stvar koju bi očekivao nakon seksa na jednu noć je da će mu se ta ista cura pojaviti na ulaznim vratima 8 tjedana kasnije i reći mu da je trudna.

  Ocjena

 Knocked Up
(2007) on IMDb

  Trajanje

2h 9 min

  Zemlja / jezik

SAD / engleski

  Klasifikacija

  Režija

Judd Apatow

  Scenarij

Judd Apatow

  Produkcija

Judd Apatow
Evan Goldberg
Shauna Robertson
Seth Rogen
Clayton Townsend

  Glazba

Joe Henry
Loudon Wainwright III

  Kinematografija

Eric Alan Edwards




  Sinopsis

Ludi partijaner Ben Stone nikada ne bi očekivao da će mu se jedna od djevojaka s kojom je imao vezu na jednu noć pojaviti ispred praga i reći mu da je trudna. Sada, njih dvoje odluče zadržati dijete i ostati zajedno do kraja, no prije toga Ben mora odrasti kako bi mogao imati svoju obitelj.




  Trailer





  Glumac   Uloga
Seth Rogen Ben Stone
Katherine Heigl Alison Scott
Paul Rudd Pete
Leslie Mann Debbie
Jason Segel Jason
Jay Baruchel Jay
Jonah Hill Jonah
Martin Starr Martin
Charlyne Yi Jodi
Iris Apatow Charlotte




  Recenzija

Jedna od najimpresivnijih stvari u vezi ovog filma, simpatične romantične komedije od redatelja „The 40-Year Old Virgin“, je ta što, iako je još jedan od onih filmova koji se temelji na razlikama muškaraca i žena, on veoma realistično prikazuje obje strane, sa mnogo više dubine nego što bi se dalo očekivati.

Kao što je i prošli film Judda Apatowa imao skrivenu poruku o nevinosti, tako i ovaj film poručumje kako bi dvoje ljudi koji slučajno zatrudne trebali zadržati dijete i cijelu stvar proći zajedno. Njegov humor se temelji na razlikama između žena i muškaraca i njihovog međusobnog nerazumijevanja, no likovi se doimaju poput stvarnih ljudi, ne samo strojeva za šale. Ovo je prava inteligentna komedija za odrasle.

Seth Rogen, koji je već glumio u Apatowovim serijama „Freaks and Geeks“ te „Undeclared“, savršeno je odabran za ulogu Bena. Ben nije zgodan niti ambiciozan, no sa svojim ležernim stavom i humorom, jasno je kako bi djevojke mogle pasti na njega. S druge strane, Katherine Heigl demonstrirala je mnogo više senzibiliteta za komediju nego što bismo od nje očekivali, te je učinila svoj lik Alison mnogo većim od obične zgodne plavuše koja je zapela sa luzerom. Osim njih dvoje, tu je i fenomenalna postava sporednih glumaca – Paul Redd, Leslie Mann, Martin Starr, Jonah Hill, Jason Segel, i mnogi drugi pojavljuju se barem nakratko, a svaka njihova pojava rezultira barem jednom urnebesno smiješnom rečenicom.

„Knocked Up“ jedan je od najsmješnijih filmova u nekoliko posljednjih godina, te su mnoge njegove šale fokusirane na poznavanje pop kulture, i većinom su verbalne, a ne fizičke. No, iako ćete ga prvi put pogledati s guštom i dobro se nasmijati, ne vidimo potrebu za ponovnim gledanjem ovog filma, jer šale koje ga čine tako dobrim, ujedno ga i čine dosadnim kada ih već jednom znate. Svejedno, film je veoma dobra komedija, te gotovo savršen spoj djetinjastog, inteligentnog, grubog i slatkog.

  Slični filmovi

Filtriraj
Post Page
Drame Kriminalistički Preporuke Trileri Romantični
Sortiraj