Menu

Bel Ami (2012)

Događaji iz života mladića koji malo po malo dobiva sve veću moć u Parizu i to preko manipulacije bogate, nautjecajnije žene u gradu.

  Ocjena

 Bel Ami
(2012) on IMDb

  Trajanje

1h 42 min

  Zemlja / jezik

UK, Italija / engleski

  Klasifikacija

  Redatelj

Declan Donnellan
Nick Ormerod

  Scenarij

Guy de Maupassant
Rachel Bennette

  Produkcija

Laurie Borg
Simon Fuller
Ceri Hughes
Ildiko Kemeny
Uberto Pasolini

  Glazba

Lakshman Joseph De Saram
Rachel Portman

  Kinematografija

Stefano Falivene

  Sinopsis

Ovaj film je priča o Georgesu Duroyu, koji putuje kroz pariz u 1890-ima, od prčvarnica punim žoharima, do raskošnih salona, koristeći svoju domišljatost i moć sedukcije kako bi iz siromaha postao bogataš, od zagrljaja prostitutke dopsio do zagrljaja bogatih ljepotica, u svijetu u kojem se politika i mediji bore za utjecaj, gdje je seks moć, a biti poznat opsesija.

  Trailer  Glumac   Uloga
Robert Pattinson Georges Duroy
Uma Thurman Madeleine Forestier
Kristin Scott Thomas Virginie Rousset
Christina Ricci Clotilde de Marelle
Colm Meaney Monsieur Rousset
Philip Glenister Charles Forestier
Holliday Grainger Suzanne Rousset
Natalia Tena Rachel the Prostitute
James Lance François Laroche
Anthony Higgins Comte de Vaudrec  Recenzija

Kako će obožavateljice britanskog glumca Roberta Pattisonsa iz „Twilighta“ reagirati na njegovu ulogu u kojoj glumi sebičnog i odlučno neromantičnog lika, teško je predvidjeti, no svaka mu čast na tome što je u potpunosti preokrenuo očekivanja u ulozi Georgesa Duroya. Sa svojim prvijencom „Bel Ami“, veliki pioniri kazališta Declan Donnellan i Nick Ormerod očito su htjeli napraviti modernu verziju „Dangerous Liasonsa“ u kojem bi mogla uživati jedna potpuno nova generacija, no možda bi se ipak pokazalo mudrijom odlukom da su radnju onda i smjestili u moderno vrijeme, gdje bi i glumac poput Pattinsona bolje zablistao.

Ovako, iako je svoju ulogu dobro odglumio, jednostavno je teško zamilsiti da bi se ijedna sofisticirana žena mogla ludo zaljubiti u takvog očito površnog mladića. Uma Thurman odlična je u ulozi staložene, ali emocionalne Madeleine, te joj je ovo definitivno jedna od najboljih uloga od „Pulp Fictiona.“ Ricci, Meany i Gleinster također daju veoma dobre nastupe, no pošto je Madeleine jedini lik kojeg pogone istinski osjećaji, publika je uglavnom distancirana od likova. Radnja filma nosi note sličnosti sa modernim vremenom, no redatelji jednostavno ne uspijevaju pronaći ton koji odgovara njihovoj viziji, te se oslanjaju na svoje glumce da izvuku film, umjesto na inteligentni dijalog i zaokruženu karakterizaciju.

No, unatoč svojim mnogim problemima, „Bel Ami“ je film kojeg je užitak gledati, te skakuće veselim ritmom koji će uspješno zadržati vaš interes. Nažalost, od adaptacije Maupassantove knjige očekivalo se mnogo više dubine i značenja, ali ovaj film nažalost u tome nije uspio. Umjesto toga, on je jednostavno slatka tajna koju je najbolje i gledati upravo u tom kontekstu.

  Slični filmovi

Filter by
Post Page
Drame Romantični Fantazije Akcije Kriminalistički Povijesni Sport Komedije
Sort by